15. kolo
05.12.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 1:0

Rumunský útočník Adrian Mutu oslavil svůj návrat do základní sestavy vítěznou trefou. Fiorentina tak porazila nejtěsnějším rozdílem Cagliari, které zároveň pod novým trenérem Donadonim poprvé v lize padlo.

Viola začala lépe, střelu Vargase ztlumil Agazzi a brankář Cagliari musel zasahovat i po přihrávce D’Agostina na Mutua. Práci měl i polský brankář ve službách Fiorentiny Boruc, s pokusem Neného si ale poradil. Pak opět zakončoval Mutu a znovu se předvedl Agazzi. V nastaveném čase prvního poločase se trefil Mutu, pro ofsajd ale nebyla branka uznána. Samotný první poločas toho příliš nenabídl.

Druhá půle byla pro diváka mnohem lepší, co je však hlavní, padla branka! V 52. minutě zahrával D’Agostino volný přímý kop a Adrian Mutu stál tam, kde měl, hlavou dal na 1:0 pro Fiorentinu. Cagliari se snažilo o rychlou odpověď, Contiho přímý kop rozhodně nebyl bez šance, v brance Violu však stál vynikající Boruc.

Velmi blízko druhé branky byl mladíček Adem Ljajič, Pasquale mu na hlavu poslal krásnou přihrávku a ještě hezčí byl zákrok brankáře Agazziho. I v 78. minutě byla Viola blízko zvýšení, Marco Donadel z 25 metrů parádně vypálil, ale Zanetti stál v ofsajdu. Závěrečný nápor Sardiňanů se nekonal, naopak v nastaveném čase šel Vargas na Agazziho úplně sám, přesto branku nedal. Fiorentinu to nemuselo mrzet, neboť o vedení už nepřišla.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele