37. kolo
15.05.2011 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Bologna FC 1:1

První nedělní utkání obstaraly týmy Fiorentiny a Boloni a k vidění byla remíza 1:1 a dvě červené karty, po jedné na každé straně. Pro Violu výsledek v podstatě nic neznamená, naopak pro Boloňu je zisk jednoho bodu klíčový, neboť jí definitivně zaručuje jistotu záchrany.

Boloňa se v závěru sezony potýká s nevýraznou formou a sérii bez vítězství hodlala na stadionu Artemia Franchi utnout. V úvodu se jí podařilo Violu zatlačit, jenže přímý kop kanonýra Di Vaia v brance neskočil. Vedení se nakonec ujali Toskánci, Vargas vykouzlil parádní přihrávku na Cerciho, jenž hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Fiorentinu. Rovněž další šance patřila domácím a byla tak trochu podobná té gólové, s tím rozdílem, že přihrával Mutu a hlavičkoval Behrami. Rumunský útočník se do poločasu blýskl ještě jednou, když vymyslel gólovku pro Gilardina, proti kterému vyběhl Viviano a celou situaci mu notně ztížil.

Hosté prohrávali a stále neměli jistotu záchrany, ve druhém poločase se ale zlepšili a výsledkem bylo vyrovnání na 1:1. Branka Di Vaia ještě nebyla pro ofsajd uznána, ale o pár minut později se prosadil hlavou Gaston Ramirez a bylo srovnáno - 1:1. Viola nejenže ztratila vedení, ale vzápětí šla do oslabení za faul Kroldrupa na Di Vaia a musela čelit pokutovému kopu. Velezkušený Di Vaio penaltu neproměnil a výsledek zůstával nerozhodný.

Viola se dostala pod tlak a musela čelit dalším kritickým momentům, například po chybě Nataliho v defenzívě se musel činit Frey. Deset minut před koncem zápasu se počet sil vyrovnal, Ramirez nejprve dostal přísnou žlutou kartu za údajné simulování a posléze jí uviděl znovu, a opět to bylo hodně přísné. Výsledek se až do konce zápasu nezměnil a Boloňa může být spokojena.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele