26. kolo
28.02.2010 15:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Inter si veze po strhujícím duelu z Udinese tři body

Strhujícím fotbalem se mohli bavit diváci v Udine, kde Bianconeri narazili na mistrovský Inter. Ten si sice nakonec odváží tři body za výhru 3:2, ale musíme říci, že několikrát utekl hrobníkovi z lopaty.

Udinese nemohlo začít lépe, protože vstřelit Interu gól po 70 sekundách, to je skutečně výkon. Cuadrado se po pravé straně vydal na velký únik, přistrčil míč Di Natalemu, který chytrou přihrávkou za obranu našel Pepeho, pro něhož již nebylo problém překonat brankáře Julia Cesara. Už v šesté minutě ale bylo vyrovnáno, to se parádně trefil Mario Balotelli. Pár metrů před vápnem převzal míč od Maicona, trochu si ho nadzvedl a skvělou pravačkou vyrovnal.

Gólově mohl na svého spoluhráče navázat Wesley Sneijder, ale jeho trestný kop jen těsně minul branku. Julio Cesar musel na druhé straně likvidovat Pasqualeho pokus a pak sledoval, jak Balotelliho rána z dalšího trestňáku orazítkovala tyč. Po dvaceti minutách dokázali Nerazzurri kompletně otočit skóre, když předvedli skvělou kombinaci. Celý protiútok začal Diego Milito, Maicon se vzápětí místo centru rozhodl pro zpětnou přihrávku na Panděva, jenž odpověděl přesným lobem za obranu a brazilský bek nechytatelnou dělovkou z bezprostřední blízkosti udeřil.

I nadále se hrálo ve vysokém tempu, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Po Pepeově nahrávce pronikal do šance Di Natale, ale když se snažil obehrát Julia Cesara, tak upadl. Hostující strážce svatyně ale musel být v neustálé pohotovosti, když ho prověřovali Sanchez, Pasquale i Zapata. První poločas směřoval ke svému konci, ale to by nebyl Inter, kdyby soupeři nenadělil na cestu do kabin ještě jeden gól. Balotelli zleva nacentroval a Milito se hlavou nemýlil.

Ani přes dvoubrankové manko se ale Udinese do druhého poločasu nevzdalo a Julio Cesar jen s vypětím všech sil vytěsnil Di Nataleho střelu. V 52. minutě se na Stadio Friuli zrodila hodně zajímavá situace. Bianconeri kopali trestný kop, Di Nataleho střela byla zdí tečována do tyče, načež do branky dorážel Pepe, ale gól nebyl uznán. Sudí Bergonzi totiž spatřil Balotelliho loket, jenž ve zdi zasáhl a nařídil pokutový kop. Ten bez větších problémů proměnil Di Natale a vykřesal pro domácí naději.

Inter se dostal pod mohutný nápor soupeře a mohla se proti němu kopat druhá penalta, které se domácí dožadovali, ale Stankovič centr srazil hrudí, nikterak rukou. Z výsledného rohu ale úplně sám hlavičkoval Sanchez, naštěstí pro hosty přímo do Cesara. Friulani mohli dát na 3:3 čtvrthodiny před koncem, kdy obrovskou šanci pro Cuadrada připravil Pepe. Ten lobem překonal obranu a Cuadrado se ocitl v menším úhlu sám před Cesarem, ale váhal, zda má střílet nebo přihrávat Di Natalemu a nakonec udělal to nejhorší, něco mezitím. Míč tedy do branky nedošel, avšak byl zároveň daleko od Di Nataleho, který nemohl doklepnout. Další šanci už měl sám Pepe, ale Julio Cesar na čáře úřadoval. Udinese hrozilo i v posledních vteřinách hry, což nedovolilo na tribuně sedícímu Josému Mourinhovi odejít, ačkoliv to měl již v plánu. U východu se ještě zastavil, otočil a přihlížel, jak Pepe orazítkoval břevno. Vzápětí však zdvihl ruce nad hlavu, protože sudí ukončil zápas. Inter tak bere důležité tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (6)

Přidat komentář
klokan.paul

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

inter vyhraje 3:0 udinese nema sanci

Reagovat
smazaný uživatel

inter- ,udinese-

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTERNAZIONALE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

forza inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele