17. kolo
24.02.2010 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Udinese Calcio - Cagliari Calcio 2:1

Pasquale Marino si určitě nemohl přát po dvouměsíčním návratu na lavičku Udinese lepší start. Jeho svěřenci sice už od třetí minuty prohrávali, ale ve druhém poločase zvedli a během 120 sekund otočili.

Na Stadio Friuli se začalo raketově, během úvodní minuty a půl měla obě mužstva velké šance. Jako první pálil z voleje nepřesně Antonio Di Natale, na druhé straně vytáhl z pod břevna Cossuův pokus Handanovič. Po následujícím rohu ale udělala domácí obrana velkou hrubku, když nechala úplně samotného Jedu a ten hlavičkou lehce otevřel skóre.

Vyrovnat mohl po skvělé přihrávce Pasqualeho, ale Floro Flores zblízka minul. Contiho trestňák prosvištěl kolem branky a po Florovi Floresovi na druhé straně v další dobré příležitosti přesně nezacílil ani Di Natale. Ve 24. minutě zvýšil na 2:0 Jeda, ale nakonec se ukázalo, že stál v ofsajdu, takže branka neplatila.

Lorenzo Ariaudo poté vytvořil chybu v obraně a trestat mohl Floro Flores, ale vychytal ho Marchetti. V nastaveném čase opět lehce chyboval Ariaudo, když nechal propadnout dlouhý míč až na Flora Florese, ale ten opět ztroskotal na Marchettim.

Floro Flores byl aktivní i po změně stran, krátce po prvním hvizdu se jeho střela otřela o konstrukci branky. Udinese šlo ve druhé půli za vyrovnáním, sám na branku se řítil Di Natale, jenže skvělý Marchetti držel Cagliari ve vedení. Po hodině hry se navíc hosté málem ujali dvoubrankového vedení, ale Matriho střela nakonec byla odvrácena z brankové čáry.

Zaslouženého gólu se Bianconeri nakonec dočkali v 68. minutě. Ariaudova hlavička ve vápně příliš užitku nepřinesla a všeho využil Sanchez, jenž uklidil míč do sítě. Vyrovnávací gól se ukázal jako rozhodující, když se o pár desítek sekund později prosadil i Di Natale a svým 18. gólem sezony poslal Udinese do vedení. Cagliari sice dostalo velkou příležitost k vyrovnání, ale Larrivey samostatným nájezdem pohrdl. Larrivey však i nadále působil domácí obraně problémy, jednou se dokonce dožadoval penalty, ale jeho apel nebyl vyslyšen. A když se netrefil ani Matri, vydřelo Udinese těsnou výhru 2:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele