2. kolo
30.08.2009 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Udinese Calcio 3:1

Sampdoria Janov pokračuje ve své vítězné jízdě! V souboji dvou velmi útočných celků porazila Udinese 3:1. Diváci na Marassi opět viděli představení útočného dua Cassano - Pazzini, které obstaralo dvě branky.

Domácí do utkání vlétli velkolepě. Již v 11. minutě využil Giampaolo Pazzini obrovské chyby Aleksandara Lukoviče a přesnou střelou poslal Sampdorii do vedení. Udinese mohlo o několik minut později srovnat, ale Luca Castellazzi včasným vyběhnutím skvěle vychytal Antonia Floro Florese. Následná dorážka kapitána Di Nataleho nebyla pro branku Sampdorie nikterak ohrožující.

Luca Castellazzi má opravdu úžasnou formu, o čemž se přesvědčili Simone Pepe a Diaz Felipe. Italský brankář nejprve dvakrát vychytal z blízka dorážejícího Pepeho, a následně zneutralizoval i hlavičku Felipeho z šesti metrů. Zoufalé Udinese domácí do poločasu položili ještě více. Antonio Cassano zachytil centr na značce pokutového kopu a přihrál proti noze nabíhajícímu Manninimu. Záložník Sampdorie se následně opřel z voleje do míče a rozvlnil síť za Handanovičem podruhé.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, když konečně překonali Castellazziho. Mizerného Gastaldellova odkopu využil Antonio Di Natale a chytrým volejem dal svému celku naději na srovnání. Naděje trvala až do 83. minuty, kdy rozhodl o výhře Sampdorie Antonio Cassano. Hvězdný útočník předvedl excelentní sólo. Akce začala na půlce po přihrávce Stankevičiuse. Následně Cassano prošel přes dva obránce a poklidně zakončil.

V samém závěru mohli domácí ještě navýšit své vedení. Padalino hlavičkoval do břevna, načež se po odraženém míči rozeběhl Cassano. Vyběhnuvší brankář Handanovič jej však skolil a sudí Trefoloni nařídil pokutový kop. Samir Handanovič ale napravil svou chybu a Cassanovu penaltu polapil.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele