33. kolo
11.04.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Janovské derby vyhrála Sampdoria a nadále útočí na Ligu mistrů

Druhé letošní janovské Derby della Lanterna zvládla Sampdoria, která v bouřlivé atmosféře na Stadio Luigi Ferraris porazila úhlavního nepřítele 1:0 a nejen, že po třech zápasech v derby konečně uspěla, ale zároveň je stále ve hře o čtvrté místo. Janov naopak na evropské poháry ztratil.

Úvodní hvizd zápasu byl sice naplánován na 20:45, jenže doprava byla před stadionem, kam se hrnulo necelých 40 tisíc diváků, byla natolik přetížená, že se start o čtvrthodiny posunul, aby se všichni stihli usadit.

Hned první minuty zápasu ukázaly, jak moc je zápas vyhecovaný, když si po faulu Palladina na Palomba muselo několik hráčů vše pořádně vyříkat. Po následné standardce se míč dostal ke Gubertimu, jenž vyslal vstříc brance povedenou střelu, ale míč zpod břevna parádně vytáhl Alessio Scarpi, který mezi třemi tyčemi dostal překvapivě přednost před Ameliou.

Další ránu měl na svědomí Reto Ziegler, ale míč do branky nezamířil. Na druhé straně pak zahrozil také Giandomenico Mesto, jeho pokus o pár centimetrů minul branku. Napětí v Janově by se dalo skutečně krájet a postupem času přibývaly i karetní tresty. Žluté napomenutí si za ošklivé zákroky vysloužili Sculli i Mesto. Ve 23. minutě využili Blucerchiati lepšího startu do zápasu a otevřeli skóre. Dlouhý Palombův centr ze standardní situace našel hlavu Lucchiniho, jenž skvěle přihrál Cassanovi a ten na druhé tyči také hlavičkou přesně zakončil. Skvělá akce v podání Dorie.

Další žlutou kartu musel sudí Tagliavento vytáhnout po faulu Sokratise na Cassana, který se z něj několik minut vzpamatovával. Byl trefen přes kotníky. Jakmile se ale dostal zpět do tempa, už se řítil na Scarpiho, ale ten dobře vyběhl a míč mu ukopl. Palacio zahrával slibný trestný kop, ale branku přestřelil. Marco Storari nemusel zasahovat ani proti Mestově střele, která ale branku minula jen těsně. Pár minut před přestávkou se Grifové radovali z vyrovnání, když se trefil parádním half-volejem Sculli, jenže stál v ofsajdu, a tak gól neplatil.

Sculli byl v akci také krátce po změně start a jeho povedená střela olízla tyč. Kouč Rossoblu Gian Piero Gasperini se s prohrou nechtěl spokojit, a tak do hry poslal místo Palladina ještě asi ne zcela vyléčeného Acquafrescu. Na hřiště se dostal také Zapater, takže se do obrany místo Morettiho stáhl Criscito. V tu chvíli střídal i Cassano, jenž dostal zejména v prvním poločase pořádně naloženo, a tak raději přenechal místo Scepovicovi.

Janovští fotbalisté sice tíhli po vyrovnání a soupeře tlačili, jenže pozorná obrana Sampdorie jim nedovolala brankáře Storariho ohrozit. Největší vzrušení tak přinesla roztržka mezi Marcem Rossim a Daniele Manninim, při níž si hostující kapitán počínal dost nevybíravě a mohl být rád, že za svůj manévr rukou inkasoval pouze žlutou kartu. Největší šanci si Grifové schovali až na samý závěr zápasu, kdy poslali načechraný míč do pokutového, ale Bocchetti míč poslal hlavou těsně vedle a prohru Rossoblu neodvrátil.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele