9. kolo
24.10.2009 18:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Bologna FC 4:1

Záře Antonia Cassana oslnila všechny přítomné na stadionu Marassi při zápase Sampdoria - Bologna. Byla to totiž právě domácí hvězda, která si podmanila celý zápas a dovedla Blucerchiati k výhře 4:1.

Sampdoria chtěla po dvou remízových zápasech zvítězit a minimálně na pár hodin se vyhoupnout do čela tabulky. Vytyčený úkol začali svěřenci Luigi Del Neriho plnit už od úvodních minut, když je v osmé minutě poslal do vedení Pazzini. Ten do zápasu naskočil s ochrannou maskou obličeje kvůli zlomenému nosu. Tato nepříjemnost mu ale nijak nezabránila ve skórování poté, co Cassano obešel Lanu a z pravé strany připravil pro Pazziniho jednoduchou pozici.

Rossoblu odpověděli Marcem Di Vaiem, jehož hlavičku ale zastavila branková konstrukce. Na to Sampdoria odpověděla v 17. minutě, a to ve velkém stylu. Pazzini si zády k brance před pokutovým územím hrudí sklepl míč a z voleje ho okamžitě poslal na Manniniho, který rovněž bez přípravy ze vzduchu vypálil a nádhernou ranou nedal šanci Vivianovi, ačkoliv mířil z velkého úhlu.

Po druhé inkasované brance Bologna ztratila veškeré sebevědomí a vedení domácích potvrdil přesnou přízemní ranou zpoza šestnáctky Reto Ziegler. Situace se pro Rossoblu navíc zhoršila po vyloučení Marca Di Vaia, což znamenalo, že na Marassi dohrávali dohrávali více než hodinu o deseti. S další brankou Blucerchiati přispěchali ve 33. minutě a jejím strůjcem nemohl být nikdo jiný než fantastický Cassano. Domácí hvězda si tentokrát na obranu soupeře vyšlápla z levé strany, kde obešla dva obránce a přesným centrem našla Manniniho, který hlavičkoval do prázdné branky.

Na 5:0 málem zvyšoval Cassano, ale jemu ten večer nebyla branka souzena. Viviano totiž nejprve vyrazil Pazziniho hlavičku a poté si vyšlápl i na parádní Cassanovo zakončení. O poločasové přestávce divácké řady trochu prořídly, když stadion hojně opouštěli hostující fandové, a tak už neviděli, jak v 62. minutě čestnou branku střílí Pablo Daniel Osvaldo. Velkou zásluhu ale na tom měli hráči Sampdorie, kteří po změně stran výrazně polevili.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Go Samdoria

Reagovat
smazaný uživatel

SAMPDORIA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele