3. kolo
13.09.2009 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - SSC Neapol 4:1

Hlavní postavou posledního a zároveň nejvíce očekávaného zápasu třetího mezi Janovem a Neapolí byl bezesporu hlavní sudí Tagliavento, jenž kupil jednu chybu za druhou a má výrazný podíl na tom, jak utkání skončilo. V divokém zápase nakonec Janov vyhrál 4:1.

Janov začal sezónu výborně, když úvodní dva zápasy vyhrál a stoprocentní bilanci chtěl udržet i proti Neapoli, s níž je považován za černé koně soutěže. Neapol vstoupila do zápasu velice agresivně, avšak nakonec měli první šanci domácí. Hlavička Sculliho ale nebyla přesná. Proti ráně Criscita již musel gólman De Sanctis zasahovat. Míč ale pouze vyrazil a dorážejícího Sculliho musel na poslední chvíli zastavovat Aronica. Na druhé straně akrobatickým kopem přihrál Pia'ovi Quagliarella, ale hostující útočník Ameliu nepřekonal.

Ve 27. minutě poprvé zaúřadoval sudí Tagliavento a to tak, že překvapil snad všechny přítomné. Domácí obránce Domenico Criscito se totiž na po faulu na Maggia na rozhodčího značně rozezlil a pravděpodobně pálil ostrými, protože okamžitě uviděl červenou kartu. Ať už ale řekl cokoliv, od Tagliaventa to byl překvapivý tah, protože podobné incidenty se dějí neustále.

Další vzplanutí vášní přišlo o deset minut později. Amelia vyběhl proti Campagnarovi, který však stále pokračoval v běhu a nakopl brankáře Grifů do hlavy. To se pochopitelně domácím nelíbilo a žlutá karta pro hostujícího borce byla jen slabou náplastí. Amelia navíc musel podstoupit dlouhé ošetřování, ale nakonec byl schopen pokračovat ve hře. O pár minut později se ale Neapol ujala vedení a je otázkou, zda již byl při Hamšíkově gólové akci Amelia stoprocentně fit. Quagliarella vyslal přihrávkou napříč pokutovým územím Hamšíka, který si míč posunul podél vyběhnuvšího gólmana a přesně zakončil do odkryté branky.

Odpovědět se snažil Sokratis Papastathopoulos, když dokázal obejít dva protihráče, ale nakonec byl odzbrojen Pazienzou. Dalším vyloučeným se mohl stát janovský Sculli, když podobně jako předtím Criscito vášnivě diskutoval s rozhodčím, ale tentokrát viděl pouze žlutou kartu. První poločas pomalu směřoval ke svému konci, ale v nastaveném čase se nakonec ještě udály velké věci. Nejprve pálil Hamšík, ale jeho pokus zlikvidoval Amelia. A poté začala akce Janova. Sculli vběhl do pokutového území, kde byl nedovoleně zastaven Campagnarem a sudí neváhal, 29letého Argentice po druhé žluté kartě vyloučil a nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Floccari a rozhodl o tom, že do kabin se půjde za remízového stavu. Sudí Tagliavento naopak určil, že druhou pětačtyřicetiminutovku ani jeden tým neodehraje v plném počtu.

Do ní již nenaskočil Giuseppe Sculli, kterého vystřídal Rodrigo Palacio. Krátce po startu mohl být rád Matteo Contini, který nevybíravě sestřelil Mesta, ale se žlutou kartou na kontě, naštěstí pro něj, druhou nedostal. Ze vzniklé standardní situace se velké šanci ocitl Biava, ale nakonec na míč o centimetry nedosáhl. V 55. minutě se nakonec Janov ujal poprvé v zápase vedení, a to ve velkém stylu. Amelia našel dlouhým výkopem Giandomenica Mesta, který se z levé strany rozběhl do středu hřiště a parádní ranou několik metrů před šestnáctkou nedal šanci brankáři De Sanctisovi. Vzápětí se na hřišti objevili dva noví útočníci, Rossoblu nasadili Hernana Crespa, Azzurri zas Ezequiela Lavezziho. Vedle něj také záložníka Gargana. Oživení útoku Neapole ale příliš nepomohlo a činit se musel spíše její gólman. Ten musel v 65. minutě skvěle zasáhnout proti hlavičce Zpataera. Na druhé straně měl práci Amelia při střele Quagliarelly.

Třetí branka Janova přišla v 74. minutě a byla kompletně v režii Argentinců. Palacio našel přesným pasem Crespa, který si zaběhl za obranu a jako v dobách své největší slávy překonal brankáře De Sanctise. To ale ještě nebylo na Marassi poslední vzrušení. Dvě minuty před koncem totiž po levé straně utekl Kharja a poslal míč před branku, kde si pro něj běžel Palacio, ale najednou upadl, což sudí Tagliavento posoudil jako faul bránícího Aronicy. Druhou penaltu domácích si kopl Kharja a čtvrtým gólem pečetil výhru Janova.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

přestřelka 3-2

Reagovat
smazaný uživatel

vela golov a zaspas sa skonci remizou

Reagovat
smazaný uživatel

Janov Hamsika roznese na kopytech 3:0

Reagovat
nemanja

Hamšíka ani nie, ale Neapol určite

http://www.youtube.com/watch?v=yt3thHRkHNo&translated=1

Reagovat
smazaný uživatel

GENOA CFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele