15. kolo
06.12.2009 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - Parma FC 2:2

Bitva o čtvrté místo přinesla parádní fotbal, po kterém se rozešel Janov s Parmou smírně 2:2. Čtvrtá tak zůstává Parma, Grifové klesli na šesté místo, ale mají stejně bodů jako Fiorentina i Sampdoria.

Gólový účet dnešního duelu otevřel svou první brankou v Serii A Rodrigo Palacio. Ve 13. minutě ho dlouhým pasem našel Criscito a pro domácího forvarda již nebyl problém přes Miranteho zakončit. Po inkasované brance převzala iniciativu Parma a Janov se uchýlil k brejkům. Více šancí měli právě Grifové, Sculliho gól nebyl uznán pro ofsajd, Palladino byl v dobré pozici zastaven. Stejný hráč měl velkou šanci i o chvilku později, ale Mirante ho vychytal. Parma nakonec udeřila ve 36. minutě, Jonathan Biabiany utekl obraně a překonal Scarpiho. Na Stadio Ferraris se v tu chvíli hrálo nahoru dolů a branka mohla padnout prakticky z každého útoku.

Důkazem toho byla situace krátce po změně stran, ve velké šanci se ocitl Antonelli, ale místo přímé střely vymýšlel něco navíc a neuspěl. Na branku se nakonec ve druhém dějství čekalo do 59. minuty, kdy se znovu prosadil Biabiany. Pro mladého Francouze to byly vůbec první přesné trefy v Serii A. Tentokrát se Biabiany prosadil střelou z voleje. Janov se ale rozhodně nechtěl vzdát a během sedmi minut vyrovnal. Vše na sebe vzal Palladino, udělal si prostor ke střele a střelou, která lízla tyč, vyrovnal. Grifové mohli dokonce otočit, jenže gól Omara Milanetta nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Opakovaný záběr však ukázal, že domácí hráč pravděpodobně v době Sculliho přihrávky za obránci nestál. Utkání bylo otevřené až do posledních minut, o čemž svědčí šance Sculliho, ale také především obrovská příležitost Zaccarda. Ten mohl v závěru strhnout vedení na stranu Parmy, ale hlavičkou z bezprostřední blízkosti branku přestřelil, respektive olízl břevno. Proto zápas skončil nerozhodně 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Parma hraje celkem v pohodě.Mohla by tedy něco uhrát i v Janově.Tipuji X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele