5. kolo
24.09.2009 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - Juventus FC 2:2

V Serii A již není mužstva, které by neztratilo jediný bod. Dnes totiž v dohrávce pátého kola padlo poslední z nich - Juventus. Ten v těžkém zápase s několika kontroverzními rozhodnutími remizoval s Janovem 2:2.

Juventus chtěl dát hned v prvních minutách najevo, proč bez ztráty bodu vévodí italské nejvyšší soutěží a povedlo se mu to na výbornou. Už v šesté minutě zafungovala spolupráce Camoranesiho s Marchisiem, z jejichž akce těžil Vincenzo Iaquinta a přesnou ranou otevřel skóre. Další šanci měl na kopačce Amauri, ale mířil přímo do brankáře.

Janov se z rychlé branky pomalu oklepával a snažil se na rychlou vedoucí branku odpovědět. V 11. minutě Grifové předvedli povedenou akci, na jejímž konci stál Mesto, kterého na poslední chvíli zastavil Grosso. Na druhé straně se snažila zdvojnásobit vedení Stará Dáma, ale vedlo se jí stejně jako soupeři, jehož akce končili ještě před šestnáctkou. Domácí udeřili krátce po půlhodině hry, kdy si na přesný Sculliho centr naběhl Giandomenico Mesto a hlavičkou k radosti publika vyrovnal.

Do druhého poločasu naskočil forvard Hernán Crespo, na jehož zkušenosti kouč Gian Piero Gasperini hodně sázel. První vážnější šance druhé pětačtyřicetiminutovky přišla v 51. minutě, kdy Modestův centr našel Milanetta, ale včas nakonec zakročil Chiellini. Nechybělo však mnoho a jeho zpětná hlavička mohla skončit za Buffonovými zády. Na druhé straně musel proti Amaurimu s Iaquintou zasahovat Amelia, který držel Janov ve hře. Čtvrthodiny před koncem sice po střele Iaquinty kapituloval, jenže sudí branku kvůli údajnému ofsajdovému postavení Grossa neuznali. Záznam ukázal, že o ofsajd se spíše nejednalo.

Gól ale neplatil, a proto nemohlo dojít na nic jiného, než tolik omílanou pravdu 'nedáš, dostaneš'. Juventus sice branku dal, ale zkrátka neplatila, čehož využili Grifové a díky Crespovi se dostali do vedení. Crespově střele předcházel další skvělý pas Mesta. Do posledních minut Juventus na hřiště vyslal Giovinca s Trezeguetem a francouzský útočník se nakonec trenérovi Ferrarovi bleskově odvděčil. První akce s Chiellinim sice gólem skončila, ale ani ten nemohl být pro ofsajd uznán. Jenže Trezeguet se nevzdal a o 60 sekund později stál ve správný čas na správném místě a po trestném kopu Grossa vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
JuveIt

Sestavu ste nám udělali docela dobrou. Očekávám výhru. FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
JuveIt

Škoda. První ztráta bodů v sezoně. Ale hráli sme dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele