15. kolo
06.12.2009 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Città di Palermo - Cagliari Calcio 2:1

Sicilské Palermo zaznamenalo důležitou výhru v těžkém zápase s Cagliari. Vyhrát mohly oba celky, ale nakonec rozhodla lepší druhá půle ze strany domácích. Zápas nedochytal brankář Lupatelli, jehož zastoupil hráč z pole Canini.

Palermo začalo aktivně, už po několika sekundách vyrazil Simpliciovu střelu jednou rukou Lupatelli. Poté musela hostující obrana řešit sólový průnik Igora Budana a i střelu Bova. Domácí v této fázi dominovali a Cagliari se jen bránilo. Palermo se také dožadovalo pokutového kopu, Biondini zahrál v pokutovém území rukou, avšak rozhodčí jasně ukázal "hrajete dál". Úvodní tlak nebyl domácím nic platný, protože ve 24. minutě udeřil hostující Matri. Andrea Cossu vyslal parádní přihrávku, které se ujal právě Matri a střelou překonal brankáře Sirigu. S domácími mohlo být ještě hůř, neboť Daniele Dessena trefil brankovou konstrukci a Davide Biondini netrefil branku. Cagliari bylo na koni a bránilo se tentokrát jen Palermo.

Domácí evidentně potřebovali přestávku a druhý poločas už byl zase jiný. V 55. minutě totiž vyrovnal krásnou brankou do horního rohu Igor Budan a psychická výhoda byla na straně domácích. Za dalších deset minut totiž vstřelil druhou a zároveň vedoucí branku domácích Simon Kjaer. Stoper Palerma stál při rohovém kopu přesně tam, kde měl - 2:1 pro Palermo. Ke konci utkání se dostalo Cagliari do svízelné situace, zranil se totiž brankář Lupatelli, a jelikož už hosté třikrát střídali, tak musel uchopit brankářské rukavice Canini. Domácí výhru nakonec udrželi.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele