32. kolo
03.04.2010 15:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Cagliari Calcio - AC Milán 2:3

Solidní přestřelka byla k vidění na horké půdě Cagliari, domácí překonali obranu Rossoneri dvakrát, ovšem na výhru to nestačilo. AC Milán vyhrál především díky divokému prvnímu poločasu 3:2 a zůstal ve hře o titul. Rozhodující branku si domácí vstřelili sami.

První poločas nabídl spousty gólových šancí a koneckonců i branek. Skóre utkání otevřel již v sedmé minutě Marco Borriello, který si ukázkově narazil s Clarencem Seedorfem a před brankářem Marchettim nezaváhal - 1:0 pro AC. Hned vzápětí mohl vyrovnat Lazzari, jenže přestřelil. Rovněž Milán měl solidní šanci na vstřelení branky, zvýšit mohl obránce Luca Antonini, který se octil v podobné situaci jako před ním Borriello, italský obránce ale Seedorfovo přiťuknutí nevyužil. A tak přišel trest. Conti šikovně přiťukl míč Ragatzovi a ten nekompromisní střelou nedal Didovi žádnou šanci - 1:1. Jenže Cagliari nejspíše ještě slavilo vstřelenou branku, když hned za minutu vrátil vedení na stranu Milána Huntelaar. Nizozemský střelec převzal míč a ze střední vzdálenosti parádní ranou překonal Marchettiho - 2:1 pro AC.

Rossoneri mohli své vedení navýšit, Ronaldinho předložil Borriellovi labužnický pas, útočník AC jej z první napálil na branku, jenže přestřelil. V další velmi dobré pozici se octil Huntelaar, tentokrát však Marchettiho střelou nepřekonal. Milánští své šance nevyužili a Cagliari znovu přišlo s trestem v podobě vyrovnání. Domácí se dostali do přečíslení tři na dva, v pokutovém území převzal přihrávku Matri, před Didou se ještě podíval a míč poslal za záda brankáře Didy - 2:2. Zní to skoro neuvěřitelně, ale AC dokázalo opět rychle zareagovat a znovu se dostat do vedení. Je však nutno podotknou, že branku si sardinský celek vstřelil sám. Abateho přízemní centr Marchetti nezkrotil, míč se od něj odrazil do Astoriho a od toho pak do sítě - 3:2 pro AC.

V prvním poločase to zdaleka nebylo všechno, další přečíslení tři na dva měl tentokrát Milán, Rossoneri toho však nevyužili. Vyrovnat mohl Cossu, jenž oloupil o míč chybujícího Favalliho, Cossu postupoval sám na Didu, ale obrana Rossoneri se stihla vrátit a celou akci přerušit. Poslední příležitost v první polovině utkání měl Antonini, Pirlo mu za obranu poslal krásný pas, jenže Antonini zkrátka není zakončovatel.

Druhý poločas už nebyl tak atraktivní, přesto se v něm našlo několik velmi zajímavých situací. Cagliari se více tlačilo dopředu a bylo nebezpečnější. Ragatzu se natlačil na přední tyč, jenže v tísni nedokázal míč usměrnit přesně do branky. Mnohem větší šanci měl o chvíli později Cossu, který opět nevyužil chyby v obraně Rossoneri. Cossu se po nedorozumění Silvy a Abateho dostal do obrovské šance a nebýt skvělého obraného zákroku Antoniniho, bylo by vyrovnáno. Milán ohrožoval branku Cagliari už spíše jen ze standardních situací. Rossoneri nakonec mohli děkovat brankáři Didovi, ten nejprve reflexivně vyrazil střelu Matriho, a poté si i fantasticky poradil s hlavičkou stejného útočníka. Cagliari sice v závěru Milán potrápilo, ale na vyrovnání už se nezmohlo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari Calcio 0 - 2 AC Milán

AC už musí vyhrať keď chce ešte pomýšlať na titul verím že to AC zvládne.

FORZA AC Milán

Reagovat
smazaný uživatel

cagliari calcio 1-2 ac milán

goly (inzaghi,pirlo)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele