30. kolo
24.03.2010 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta BC - Cagliari Calcio 3:1

Atalanta Bergamo nastřílela Cagliari tři branky a její šance na záchranu se zvětšily. Utkání hodně ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího Desseny, Atalanta přesilovku využila a vyhrála 3:1.

Utkání nezačalo v nijak zvláště velkém tempu, dokonce ani gólové šance se neobjevovali. Klíčový moment v tomto utkání nastal už v 17. minutě. Daniele Dessena ošklivě fauloval ze zadu Valdese a rozhodčí měl všechny důvody vytasit červenou kartu. Vyloučení Esseny pochopitelně ovlivnilo celé utkání, neboť Atalanta měla možnost hrát přesilovou hru po "zbytek" celého utkání. Cagliari se mohlo v prvním poločase spolehnout na brankáře Federica Marchettiho, ten svůj tým několikrát podržel, zejména proti Garicsovi a Valdesovi. Ve 35. minutě ztratili domácí Javiera Ernesta Chevantona, ten se zranil a své místo musel přenechat Tiribocchimu.

Atalanta zlomila odpor ostrovanů až ve druhém poločase. V 53. minutě otevřel skóre utkání právě střídající Tiribocchi, ten dorazil vyraženou střelu Padoina - 1:0 pro Atalantu Bergamo. O chvíli později mohl zvýšit Valdes, Marchetti byl však rázně proti. V 64. minutě fauloval v pokutovém území Michele Canini Tiribocchiho a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Valdes - 2:0 pro Atalantu Bergamo.

Chilský fotbalista se zapsal do střelecké statistiky ještě jednou, když v 72. minutě fantastickou ranou do horního pravého rohu zvýšil už na 3:0. Porážku Cagliari zmírnil alespoň snižující brankou Daniele Conti, jenž hlavičkou překonal, dnes jinak nezaměstnaného, Consigliho - 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele