33. kolo
10.04.2010 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Inter Milán 2:2

Inter nezvládl důležitý zápas ve Fiorentině a v neděli může přijít o vedení. Po brzké brance Keirrisona Nerazzurri dlouho prohrávali, v závěru sice bleskově otočili, jenže minutu nato okamžitě znovu inkasovali, a tak odjíždějí s bodem za remízu 2:2.

Už po 120 sekundách poprvé zaměstnal domácího gólmana Wesley Sneijder, ale jeho střelu vytáhl Sebastien Frey na roh. Z něho připravil šanci pro Milita Samuel, ale hostující útočník trefil tyč. Další šanci měl Eto'o, ale v koncovce ho znovu zastavil Frey. A nakonec to byla po deseti minutách Fiorentina, kdo se ujal vedení. Riccardo Montolivo vedl rychlý protiútok, poslal míč na Comotta, jenž přihrál zpět na volného Keirrisona, jenž napálil míč nekompromisně pod břevno. Výborně tak od začátku plnil svou roli, když měl nahradit překvapivě odpočívajícího Gilardina.

Další akci Violy měli na svědomí Jovetič se Santanou, ale před mladým útočníkem na poslední chvíli zasáhl Samuel. Napodruhé Jovetič kombinoval s Keirrisonem, tentokrát byl zastaven druhým stoperem Lúciem. Další dalekonosný pokus si pak přichystal Sneijder, ale neměl přesně zacíleno. Militův pas našel zcela volného Maicona, ale ten velkou šancí pohrdl. Na druhé straně musel předvést vynikající zákrok Julio Cesar, když likvidoval zblízka hlavičkujícího Santanu. Pokud by ale náhodou Santana uspěl, branka by neplatila, protože stál v ofsajdu. Samuel pak napravoval zaváhání Maicona Samuel, když statečně zastavoval hned dva soupeře.

Do druhého poločasu již nenaskočil Christian Chivu, jenž mimo jiné v první půli inkasoval žlutou kartu a bude chybět příští týden při zápase s Juventusem. Místo něj naskočil útočník Mario Balotelli a bylo jasné, že Inter se s prohrou nechce spokojit. Nechybělo ale mnoho a Fiorentina mohla vést už o dvě branky. Montolivo přesným pasem za obranu vyslal Jovetiče, ale jeho střela jen olízla tyč. Na závěrečnou půlhodinu se na trávníku místo Keirrisona ukázal Gilardino. Inter si oddechl, když se na Zanettiho řítilo několik hráčů soupeře, ale De Silvestriho pas na Jovetiče byl nakonec příliš dlouhý.

Čtvrthodiny před koncem se obhájce titulu dočkal vyrovnání. Sneijder vyslal na pravé straně rozběhnutého Maicona a ten okamžitě pasoval na Milita, kterého nedokázali domácí obránci zastavit, a tak se mohlo argentinský útočník radovat z gólu. Vzápětí mohl Milito přidat i druhý gól, když utekl všem, ale Freye překonat nedokázal, respektive trefil boční síť. Po zákroku Bolattiho na Eto'a těsně před šestnáctkou došlo ke vzplanutí vášní, když domácí tvrdili, že o faul vůbec nešlo, zatímco hosté chtěli více než žlutou kartu, kterou záložník Fialek inkasoval. Z výsledného trestného kopu trefil Sneijder břevno. Viola deset minut před koncem doplatila na špatně zahraný rohový kop, po kterém šel do brejku Inter. Sneijder postrčil míč na Balotelliho, jenž nacentroval na Eto'a a ten strhl vedení na stranu černomodrých. Jenže za necelou minutu bylo vyrovnáno. Další roh se po teči dostal až ke Kroldrupovi a ten na zadní tyči jednoduše doklepl a rozhodl o konečném výsledku 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
scr

Fiore musi...budru drzet palce jde jim o pohary, tak se budou snazit

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

INTER VYHRAJE 0:2, Inter už nenechá nic v náhodě, FÓÓÓÓRZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER! Bude to tazke, ale verim, ze vyhrame. Zostavu by som videl takto: Cesar,- Maicon, Lucio, Samuel,Chivu,- Stankovic, Cambiasso, Zanetti, - Sneijder,- Milito, Etoo

Reagovat
Slejdy

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva serou mě,oni dají gol a vzápětí ho dostanou,takhle vážně titul ztratí,Římani vyhrajou doma s Atlantou a možná i AC, už jsi nejsem 100% jist,že vyhrajeme titul,bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTERNAZIONALE, GRANDE NERAZZURRA!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele