23. kolo
07.02.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Řím 0:1

Je to až neuvěřitelné, ale neskutečná bilance pokračuje. Po zpackaném úvodu sezóny, kde se AS Řím téměř nacházel na sestupových příčkách, přišel obrat jako hrom a římský gigant drží neskutečnou šňůru duelů bez prohry. Ta se po dnešní výhře ve Fiorentině vyšplhala již na číslo devatenáct, což italská nejvyšší série vyjma jízdy Interu dlouho nepamatuje. AS Řím se proto dostalo na druhé místo a je klidně možné, že bude mohutně bojovat i o titul.

Utkání s domácím výběrem bylo hodně vyrovnané a nutno říci, že hosté měli vskutku notnou dávku štěstí. Rozhodující gól totiž inkasovali až osm minut před koncem díky Mirko Vučiničovi. Fiorentina tak pokračuje v mizérii a i když je tabulka hodně vyrovnaná, tyto bodíky mohou v závěrečném zúčtování hodně chybět. Zatím ji patří jedenácté místo, se kterým by vedení určitě spokojeno nebylo.

Pitom nebýt sporného rozhodnutí sudího po necelých dvaceti minutách hry, mohlo se vše odvíjet úplně jinak. Míč totiž dotlačil za gólmana Julia Sergia záložník Juan Vargas, avšak pomezní zdvihl praporek nahoru. Gólman AS Sergio měl po celý průběh plné ruce práce, žádný balón však za svá záda do branky nepustil. Hned při první uznané možnosti již zmiňovaného Vargase zaplachtil vzduchem jako anděl a naprosto excelentně zabránil otevření skóre.

Obrovskou příležitost za domácí zmařil čtyři minuty před přestávkou Lorenzo De Silvestri, který pálil hodně zbrkle a trefil pouze stojícího Sergia. Hned v úvodu druhého dějství měl potěšení na kopačce pro většinu příznivců Alberto Gilardino, jenže několikrát selhal. Dvakrát zasáhl proti jeho hlavičce Sergio, poté se zkušený strážce svatyně vytasil s dalším brilantním zákrokem a Gilardinovu střelu vytáhl těsně vedle tyče.

Na druhé straně spálil do té doby největší možnost Římanů pozdější hrdina Vučinič. O něco později to však vypadalo, že se klání bude dohrávat v poklidném tempu. Ale Vučinič na sebe nenechal dlouho čekat a převzal otěže do svých rukou. Po rohovém kopu vracel hlavou přímo do ohně Daniele De Rossi a Vučinič stál tam, kde měl. Svou čtvrtou brankou v ročníku umístil asi ze šesti metrů k tyči.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Tady mě to vyhází na X.

Reagovat
smazaný uživatel

a mne na 2 FORZA ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2

Reagovat
Slejdy

1:2

Reagovat
Francesco Totti AS

musime vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

nadhera 0:1 Mirkooo Vucinic.... to je ale forma...aj ked nebol to bohvieaky vykon ale vitazstvo je cenne ... FORZA ROMA !!! teraz dva domace zapasy to budu vyhry a upevnime druhu poziciu :D este take vysledky v EL a parada... uz 19 zapasov bez prehry v rade a 8 vyhier v rade a 3 a pol mesiaca bez porazky GRAZZIE ROMA Per Sempre Roma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele