13. kolo
22.11.2009 15:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

AC Milán - Cagliari Calcio 4:3

Stadion Giuseppe Meazzy mohl být po zápase domácího AC Milán s Cagliari naprosto spokojen. K vidění totiž bylo sedm branek a přestřelka nakonec měla vítěze v podobě domácího celku. Rossoneri se tak díky výhře 4:3 posunuli alespoň do večera na druhé místo před Juventus.

Diváci se v prvním poločase rozhodně nenudili, domácí poslal do vedení už po pár minutách hry Clarence Seedorf, jenž bez problému trefil odkrytou branku, poté co zamotal obraně hostí hlavu Marco Borriello - 1:0 pro AC. Vedení ale milánskému gigantu nevydrželo, jelikož s rychlou odpovědí přispěchal Matri. Ten nejprve žadonil po kontaktu s Didou penaltu, nicméně o chvíli později využil lehkého centru a skóroval - 1:1. Při této brance zaváhal Kaladze, jenž Matriho neuhlídal.

Cagliari bylo v této fázi utkání lepším týmem a Milánu zle zatápělo. Rossoneri musel několikrát zachraňovat zákrokem Dida, jenž si dvakrát poradil s nebezpečným Matrim. AC si koledovalo a zanedlouho obdrželo "zasloužený" gól. Lazzari zpracoval centrovaný míč z prava, a s ledovým klidem poslal míč za záda brankáře Didy - 2:1 pro hosty.

Milánští se pak přeci jenom vzpamatovali a začali svého soka přehrávat. Skóre utkání opět vyrovnal Marco Borriello, jenž po zahrávaném rohovém kopu doklepl hlavou míč do sítě - 2:2. Divoká přestřelka pokračovala, zanedlouho totiž Ronaldinho krásně vybídl Pata, a ten povedenou střelou vymetl levou šibenici hostující branky - 3:2 pro AC. Poločasové vedení domácí udrželi.

Také druhý poločas byl z diváckého hlediska velice atraktivní, a stejně jako v prvním poločase se diváci dočkali branek. Cagliari Milán zmáčklo, Lazzariho hlavička šla mimo a střelu Davida Biondiniho, tedy čerstvého reprezentanta Itálie vychytal Dida. Milán se dostal do dvoubrankového náskoku, zásluhou penalty, kterou proměnil Ronaldinho - 4:2. Pokutový kop se pískal kvůli faulu Astoriho na Pata.

Cagliari však zbraně nesložilo a dál se snažilo milánský celek potrápit. To se hostům dařilo, Nené při postupu sám na Didu nezaváhal a opět snížil na rozdíl jediné branky - 4:3 pro Milán. Sardinský celek se snažil až do konce ale vyrovnat se mu už nepodařilo, AC Milán tak zvítězil v divokém utkání 4:3.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verím že AC Miláno vyhrá a Ronaldinho by mohol dat´ gól.

Reagovat
Kejza

Tak ses trefil

Reagovat
smazaný uživatel

JHO FORZA AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele