13. kolo
23.11.2008 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

US Lecce - AS Řím 0:3

Fotbalisté AS Řím již zřejmě definitivně zažehnali krizi. V Lecce zvítězili rozdílem třídy 3:0 a připsali si na konto čtvrtý zápas za sebou bez porážky. Giallorossi jsou nyní patnáctí, vyměnili si místo právě s Lecce.

Na stadion Via Del Mare nastoupili hosté v pozměněné sestavě. Trenér Spalletti naordinoval svým svěřencům tzv. stromeček, tedy rozestavení 4-3-2-1. Jediným klasickým útočníkem byl Francesco Totti, podporován Mirkem Vučinčem a Júliem Baptistou. Dobrou zprávou pro římský celek je, že mladý záložník Alberto Aquilani usedl po zranění alespoň na lavičku náhradníků.

Giallorossi začali velmi dobře. Julio Baptista našel svým přímým kopem ex-liverpoolského obránce Riiseho, který však zakončoval příliš slabě a Benussi s přehledem sebral míč. O chvíli později se však již vlnila síť. Bývalý hráč Lecce, Mirko Vučinič, si naběhl na kolmici od Francesca Tottiho a se správnou útočnickou chladnokrevností nedal brankáři domácích sebemenší šanci. Vučinič zachoval charakter a branku před svými bývalými fanoušky neoslavoval.

Lecce mělo o chvíli později příležitosti na vyrovnání. Nejprve chyběl Ariattimu kousíček, aby zachytil krkolomnou Riiseho malou domů, následně nedosáhl na míč Simone Tiribocchi po centru Javiera Castilla. Římané dokázali své vedení navýšit chvíli před koncem prvního poločasu. Brighiho přízemní rohový kop tečoval Julio Baptista a míč si našel cestu k Juanovi. Brazilský stoper ve skluzu dotlačil míč do sítě.

Římané hned na začátku druhé půle přidali třetí a zároveň poslední branku. Matteo Brighi srdnatě zabojoval ve středu pole a nabytý míč poslal na rozběhnutého kapitána Francesca Tottiho. Totti pak krásnou střelou utvořil konečnou podobu skóre. Římané měli ještě v druhé půli několik slibných příležitostí - Vučinič z dobré pozice hlavičkoval nad branku, Daniele De Rossi poslal svůj volej také přes břevno Benussiho. Utkání však skončilo výsledkem 0:3 a Římané mohou oslavovat jasné vítězství.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diváci: 11,082

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele