8. kolo
26.10.2008 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AS Řím 3:1

Udinese Calcio na svém hřišti jasně přehrálo AS Řím a dostalo se do čela tabulky. Za domácí se trefili Di Natale a Floro Flores, ze strany Říma již jen korigoval na konečných 1:3 Francesco Totti z pokutového kopu.

Římané začali velmi živě, první střelu na branku si připsal Simone Perrotta. Nicméně po dobrém začátku přišla pro Řím krutá rána. Po faulu Maxe Tonetta na hranici pokutového území nařídil sudí Saccani pokutový kop. Jeho exekuce se ujal kapitán Antonio Di Natale a s přehledem proměnil. O chvíli pozdněji se stala pochybná situace na druhé straně. Gökhan Inler fauloval Daniele De Rossiho ve vápně, ale sudí byl, k značné nevoli Římanů, v klidu.

Nechybělo mnoho a mohlo to být po patnácti minutách 2:0. Antonio Floro Flores využil závaru před římskou brankou, ale svou střelu umístil až nad Doniho břevno. Floro Flores se však dočkal o chvíli později. Simone Loria zaváhal při střežení Florese, který si naběhl na Di Nataleho pas, dokázal obejít Doniho a z velkého úhlu dokázal míč dopravit do sítě. Hráči Říma se o chvíli později opět rozčilovali na rozhodčího, když dostal Mirko Vučinič žlutou kartu za simulování po střetu s Domizzim, který jej evidentně kopl do kotníku.

Římané se snažili jít vpřed a hráli riskantně s otevřenou obranou. Do druhé půle stáhl Luciano Spalletti hořícího Loriu a do hry přišel David Pizzaro, bývalý hráč Udinese. Druhé dějství začali Giallorossi vcelku dobře. Simone Perrotta předvedl slibný průnik a Christian Panucci se dostal k zakončení po rohovém kopu. Ani jedno však ke kontaktní brance nevedlo. O chvíli později však měli Římané velkou smůlu. Po jejich dobré šanci se Friuliani dostali do protiútoku.

Vše započalo špatnou přihrávkou Cicinha. Udinese se tak dostalo do přečíslení, Antonio Floro Flores zneutralizoval rozhozenou obranu skvělým pasem, kterým vyslal svého kolegu Di Nataleho a kapitán si připsal svou druhou trefu v tomto zápase. Toto byla pro fotbalisty Říma poslední rána. Ke konci utkání se opět činila píšťalka Sccaniho. Rozhodčí dal žlutou kartu Samiru Handanovičovi za zákrok proti Brighimu a nařídil pokutový kop. Ten s poklidem proměnil Francesco Totti a zabránil tak potupné porážce rozdílem třídy.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele