12. kolo
16.11.2008 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

UC Sampdoria - US Lecce 3:2

Antonio Cassano oslavil svůj 200. start v Serii A brankou a podílel se tak na vítězství Sampdorie nad Lecce. Domácí si připsali velice důležité vítězství a v tabulce předskočili právě dnešního soupeře, kterému nepomohly ani dvě branky z kopačky Tiribocchiho.

Sampdoria do utkání vstupovala s vědomím, že další případná ztráta nepřipadá v úvahu, protože sestupové vody byly nebezpečně blízko. Domácí si to vzali k srdci a hned po jedenácti minutách vedli. Gennaro Delvecchio využil velké chyby soupeřovy obrany a z pár metrů naprosto osamoceně hlavičkou překonal brankáře Benussiho. Než se Lecce dokázalo vzpamatovat z úvodní branky, Antonio Cassano jim uštědřil další ránu a ve 14. minutě již na světelné tabuli svítilo skóre 2:0.

Lecce mohlo rychle odpovědět, ale v domácí brance se povedeným zákrokem vytáhl Luca Castellazzi. Také jeho protějšek Benussi si připsal dobrý zásah proti střele Delvecchia. Pár minut před přestávkou nejprve museli domácí vystřídat, když se zranil Padalino, ale následně mohli víceméně rozhodnout o osudu utkání, jenomže nováčka soutěže ve hře udržel skvělým zákrokem Benussi, když zlikvidoval Bellucciho střelu.

Po deseti minutách druhého poločasu vstřelilo Lecce branku a zároveň bylo znovu o co hrát. Daniele Cacia našel přesným centrem na zadní tyči Tiribocchiho, jenž se hlavičkou nemýlil. Radost hostů ovšem netrvala dlouho, přesněji pouhých šest minut. V 61. minutě totiž parádní hlavičkou zvýšil na 3:1 Marius Stankevičius.

Lecce se přesto nevzdalo a bojovalo až do konce. Blízko snížení bylo při trestném kopu Fabia Caserty, ale míč jen těsně minul branku. Nakonec se hostům přeci jenom podařilo snížit, ale už bylo příliš pozdě, branka totiž přišla až v 82. minutě. Navíc branka padla za kontroverzních okolností, kdy se míč po řadě tečí dostal až k Tiribocchimu, jenž následně přesně zakončil. Domácí se ovšem dožadovali odpískání útočného faulu. Nic to ovšem nezměnilo na tom, že Sampdoria zvítězila v poměru 3:2.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA SAMP Už to musí konečne prísť

Reagovat
smazaný uživatel

Coppa Italia

Sampdoria - Empoli 2:1 (2:0) Bonazzoli, Fornaroli 11m

Grazie Doria

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele