10. kolo
02.11.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Turín FC 1:0

Fotbalisté Sampdorie Janov dokázali podruhé za sebou vyhrát a jejich návrat do horní poloviny je na nejlepší cestě. Blucerichiati porazili pozdním zásahem Bellucciho FC Turín. Ovšem Turínu nebyl sporně uznán gól. Oba celky si po dnešním utkání prohodily v tabulce svá místa.

Toro naposledy vyhrálo na Marassi v roce 1993 a očividně si ještě bude muset na dobytí tohoto stánku nějaký ten rok počkat. Sampdoria měla velmi dobrý začátek, když Claudio Bellucci nejprve střílel levačkou a následně nebezpečně zakončoval odražený míč hlavou. Nicméně na druhé straně utekl Nicola Amoruso, ale Luca Castellazzi jej v situaci jeden na jednoho vychytal.

Do útoku se opět hrnuli Doriani. Marco Di Loreto skvělým obranným zákrokem znemožnil kolmo přihrát Antoniu Cassanovi, který hledal rozběhnutého Bellucciho. Bellucci měl několik dalších zblokovaných šancí. Turínští se také snažili prosadit. Matteo Rubin však mířil vedle. Di Loreto následně hlavičkoval po rohovém kopu. Nicméně, míči v cestě stál opět připravený Castellazzi.

Druhý poločas začal ve znamení zranění. Odstoupit museli domácí Sammarco a Lucchini. Bellucci se pokoušel skórovat z přímého kopu. Neúspěšně. Zato hosté si vytvořili dvě obrovské šance. Hlavička Nicoly Amorusa se odrazila od břevna domácí branky dolů. Domácí obránce přispěchal míč dokopnout do bezpečí, ale trefil pouze Amorusa, od kterého se míč odrazil do branky. Sudí však branku neuznal pro domnělý ofsajd.

Sampdoria si vzala varování k srdci a Antonio Cassano začal řádit. Nejprve jeho sólo zastavil včasným zákrokem Alex Calderoni, poté obešel FantAntonio několik hráčů hostí a naservíroval luxusní přihrávku Dessenovi. Mladý záložník však přestřelil. Samdoria se konečně dočkala šest minut před koncem normální hrací doby. Krkolomná střela Padalina se proměnila v gólovou přihrávku, neboť ji zužitkoval svou drzou patičkou Claudio Bellucci a zařídil tak svému celku tři body.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele