15. kolo
07.12.2008 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Janov CFC 0:1

Janovské derby má po sedmi letech jiného vítěze. Díky nejlepšímu střelci ligy Diegu Militovi zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem janovský CFC. Prestižní derby toho dnes příliš nepostrádalo. V pořádné zimě si diváci přišli alespoň na jedenáct žlutých karet a koneckonců také na tři branky, z nichž ovšem nebyly dvě uznány, obě by patřily Sampdorii.

Dnešní derby mělo po několika letech konečně novou příchuť, jako favorit totiž do zápasu vstupoval Janov, nikoliv Sampdoria. Šlo také o souboj mezi kanonýry Antoniem Cassanem a Diegem Militem.

Úvod zápasu byl značně rozkouskován, vždyť v úvodních deseti minutách se kopalo 13 volných kopů. První šanci si připsal kanonýr janovského CFC Diego Milito, pálil ale nad břevno. Poté přišla první žlutá karta duelu, za faul na Cassana jí viděl Biava. Žlutý kartónek ovšem během dalších několika minut spatřili hned tři hráči - Franceschini, Sculli a Motta.

Ve 33. minutě inkasoval za ostrý faul žlutou kartu Milanetto, o minutu později ho následoval domácí Delvecchio. Těsně před přestávkou mohli hosté strhnout vedení na svojí stranu, ale dlouhá kombinace nakonec vyvrcholila ve zblokovanou střelou Thiaga Motty, na následný centr pak nedosáhl Milito.

To co se ale Janovu nepovedlo v závěru prvního poločasu, podařilo se v úvodu druhého. Po pěti minutách rozjásal dav hostujících fanoušků Diego Milito, pomohl mu k tomu skvěle kopnutý trestný kop. Poté měla Sampdoria pořádnou smůlu, když Campagnaro vstřelil po Delvecchiově vyražené střele vyrovnávací branku, jenomže radost netrvala dlouho, protože oba hráči Sampdorie stáli v ofsajdu.

Čisté konto udržel Rubinho i po střele Claudia Bellucciho. Sedmým žlutě potrestaným se následně stal Padalino. Další zákrok si připsal Rubinho po tečovaném centru, jenž zachytil těsně před Sammarcem.

Napětí se v Janově stupňovalo a z lavičky se do slovní roztržky pustil vystřídaný Sculli, který si za cíl vybral Delvecchia. Čtvrt hodiny před koncem přišel Janov o svého dvorního střelce Milita, jemuž nedovolilo pokračovat v zápase poraněné koleno. Na hřiště se tak dostal Raffaele Palladino.

V 80. minutě nasadil domácí kouč Mazzarri jako trumf útočníka Bruna Fomaroliho a uruguajský fotbalista se mu odvděčil brankou. Jenomže ani tentokrát neshledali sudí gól jako regulérní, opět kvůli ofsajdovému postavení. Podle opakovaného záznamu se však zdálo, že Fomaroli se pohyboval na ofsajdové hraně.

V posledních minutách se na zemi v domácí šestnáctce ocitl Thiago Motta, jenž se snažil rozhodčímu naznačit, že byl sražen Delvecchiem, jenomže nikdo inkriminovaný incident neviděl a pokračovalo se ve hře. Sampdoria vyvinula v závěru velký tlak. Cassanův pas na Pieriho byl ale dlouhý a Sammarco nedokázal umístit hlavičku z bezprostřední blízkosti mezi tři tyče. V 89. minutě si za nevybíravé chování vykoledoval žlutou kartu Cassano, jenž sice obešel kolem lajny Ferrariho, ale míč mu přitom utekl do zámezí a čárový rozhodčí tak odpískal aut. Na to domácí borec naštvaně reagoval nakopnutím míče do postranních reklamních panelů. O 20 sekund později byl penalizován žlutou kartou Stankevičius, jenž se dopustil již 57. faulu večera! Kvůli věčnému přerušování rozhodčí nastavil pět minut. Sammarcův akrobatický pokus mohl skončit v brance, jenomže ještě předtím trefil spoluhráče Franceschiniho. Poslední šanci zápasu zlikvidoval Rubinho a Janov si tak odnáší vítězství 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA SAMPDORIA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele