17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 0:1

Fotbalistům Fiorentiny se podařilo vyloupit stadión Marassi a díky brance Riccarda Montoliva si připsali tři body za porážku janovské Sampdorie. Viola se tak vyšvihla do míst znamenajících účast v Lize mistrů.

Viole se tak podařilo zlomit prokletí stadionu Marassi, neboť tu Fiorentina ještě nikdy nevyhrála v rámci Serie A. Historicky si tu Fialky připsaly pouhých pět remíz z patnácti návštěv. Sampdoria začala aktivně. Dotírající Cassano byl zkosen již ve třetí minutě Felipe Melem, zákrok byl ohodnocen žlutou kartou.

Nicméně pak se taktovky ujala Fiorentina. Nejprve zahrozil Alberto Gilardino, poté se již vlnila síť. Zdravko Kuzmanovič našel na vápně volného Riccarda Montoliva, jehož vybídl přihrávkou k ničivému voleji. Luca Castellazzi neměl šanci, poněvadž byla střela těsně před ním tečována jeho spoluhráčem. Adrian Mutu mohl v zápětí navýšit, ale svůj brejk nezužitkoval a střílel pouze vedle.

Na druhé straně přišel veliký závar. Hlavičku Gennara Delvecchia vyrazil z brankové čáry skvělým reflexivním zákrokem Sebastien Frey a hráči Sampdorie protestovali, že míč již překročil čáru. Sudí Orsato však k jejich zklamání nařídil rohový kop. Hra byla otevřená a velmi pohledná. Na druhé straně kombinoval Gilardino se Santanou, ale finální přihrávka na před prázdnou brankou stojícího Gilardina byla moc dlouhá.

O chvíli později trefil Alberto Gilardino brankovou konstrukci. Nato hned odpověděli Blucerchiati. Cassanovu dělovku zastavila také až tyč. Ve druhém poločase se pokračovalo v ostřelování brankové konstrukce. Adrian Mutu si stylově obehrál obránce u levé lajny a pak svůj točený míč napálil do vzdálené tyče. Poté se zaskvěl domácí brankář Castellazzi proti střele Zdravka Kuzmanoviče.

Na druhé straně neustále zlobil aktivní Antonio Cassano. Hosté měli také velké štěstí. Per Kroldrup si ve vápně vyšlápl ostrým zákrokem na protihráče, ale Orsato nedal na volání domácích po penaltě a nechal pokračovat ve hře. V posledních minutách mohl srovnat Fornarolli. Střela z přímého kopu se totiž odrazilo přímo k němu na zadní tyč, ale Fornarolli to nečekal a přestřelil.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácím Janovanům nemůže stačit ani poslední vítězství na půdě slabé Regginy, a pokud chtějí na jaře ještě bojovat o účast v evropských pohárech, měli by tentokrát bodovat naplno i v domácím prostředí. Sampdorii navíc přispívá k dobru fakt, že dříve početná marodka týmu už se zúžila pouze na jedno jediné jméno. Při současných nevýrazných výkonech mužstva je však více než jasné, že právě Angelo Palombo chybí velice zřetelně. Sampdoria letos zatím hraje hodně pod své možnosti a současné čtrnácté místo rozhodně není výkonnostním stropem mužstva, bez skvělého vůdce Palomba, jak se zdá, to ovšem nyní výše nepůjde. Trenér Mazzarri se tak může jen modlit, aby se sedmadvacetiletý italský reprezentant co nejdříve uzdravil. Podobné starosti má ovšem také Fiorentina, která zase postrádá svého kapitána Daria Dainelliho. Kromě něj navíc budou o víkendu chybět také Gobbi a Jorgensen, takže obranná čtveřice bude muset nastoupit v improvizovaném složení. Oba dva celky vyznávají ofenzivní pojetí hry, které pochopitelně přináší velké množství branek. Jména jako Bellucci, Mutu nebo Gilardino jsou dokonce zárukou ofenzivní podívané, a proto doporučuji vsadit si na možnost "over", u níž je vypsán poměrně dobrý kurz 1,91.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele