3. kolo
21.09.2008 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Turín FC - Inter Milán 1:3

Inter Milán potvrdil roli favorita, když porazil FC Turín 3:1 a poprvé v letošní sezoně se vyhoupl do čela italské Serie A. Vítězství Nerazzurri zajistili jak vlastní hráči, tak také domácí Marco Pisano, jenž vlastním gólem ve 24. minutě otevřel skóre. O pár desítek sekund později zvyšoval Maicon a ve druhém poločase se trefil Ibrahimovič. V závěru pak korigoval Abbruscato.

Domácí vstoupili do utkání odhodlaně a proti obhájci titulu si věřili. Po třinácti minutách hlavičkoval po Pisanově centru Rolando Bianchi, jenomže nepřesně. Turín ale nedokázal menší tlak zužitkovat a z prvního útoku hostí inkasoval. Černomodrým pomohla k vítězství v minulém kole vlastní branka a podobné štěstí zažili i dnes, když si Manciniho centr srazil do vlastní branky Pisano. O dvě minuty později se již však o štěstí mluvit nemohlo, jelikož dělová rána Maicona proletěla vším, co jí stálo v cestě a skončila až za brankařem Serenim. Inter se tak ujal behěm dvou minut dvoubrankové vedení a byl na koni. Domácí navíc v prvním poločase přišli o svého kapitána Rosinu a zisk bodů byl v nedohlednu. Turín se mohl vrátit do zápasu na konci prvního dějství, když v pokutovém území po kontaktu s Chivuem spadl Nicola Amoruso, jenomže rozhodčí ještě předtím odpískal ofsajdové postavení turínského střelce.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky nastoupili domácí bez Eugenia Coriniho, ale přesto v úvodních minutách měli míč na svých kopačkách a snažili se něco vymyslet. Jejich snažení ale uštědřil další ránu z protiútoku vedeným Vieirou a Mancinim Ibrahimovič, jenž zvýšil na 3:0 a definitivně odrovnal domácí celek. Nerazzurri poté ještě několikrát zahrozili, ale branku už vstřelit nedokázali. Naopak domácí se dočkali alespoň čestné branky poté, co Abbruscato v souboji předskočil Materazziho a snížil na 1:3.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

inter vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jsi věštec? Pěkně nerazzurri. Adri Ibra Mancini

Reagovat
smazaný uživatel

peknej tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele