31. kolo
11.04.2009 15:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

SS Lazio - AS Řím 4:2

Římské derby muselo diváky nadchnout. Šest gólů, tři červené karty, drama téměř do konce. "Domácí" Lazio zdolalo o Ligu mistrů bojující AS 4:2.

Lazio prohrálo poslední tři zápasy, ale forma se v derby obvykle nepočítá. A když navíc prezident klubu Claudio Lotito pohrozil, že hráčům sáhne na mzdy, byl z toho raketový start do zápasu. Hned ve druhé minutě se po rohovém kopu z voleje trefil Goran Panděv, a to už měl první dvě šance za sebou také Mauro Zarate. Hosté se zlobili, podle nich se neměl zahrávat roh, ale kop od branky. Nebylo jim to nic platné, navíc než se vzpamatovali, prohrávali o dva góly. Zarate se za hranicí vápna zbavil obránce a parádní ranou do růžku branky nedal Donimu žádnou šanci.

Nadále se pokračovalo ve vysokém tempu, Baptistu a Panucciho v dresu hostů vychytal gólman Muslera. Dlouho ale čisté konto neudržel. V desáté minutě se po rohu trefil Philippe Mexes a dodal hráčům AS trochu optimismu.

Giallorossi pokračovali v tlaku, blízko k vyrovnán byli Totti, Motta a ve 36. minutě i Baptista, jehož hlavička skončila na tyči. Smůlu měl i dorážející De Rossi, tomu pomezní odmával ofsajd. Lazio své vedení do přestávky udrželo, Brighiho šanci zastavil na brankové čáře Kolarov.

Vypjatý druhý poločas předznamenali už při odchodu do kabin oba trenéři Luciano Spalletti a Igli Tare, sudí je za vzájemnou hádku vykázal na tribunu. Po přestávce začalo lépe Lazio. Nejprve Panděv zazdil stoprocentní šanci střelou přímo na Doniho, v 57. minutě se však přes dva obránce uvolnil Foggia, poslal centr před branku a Stefan Lichtsteiner vrátil Laziu dvougólové vedení.

Aby to AS nemělo příliš jednoduché, přišlo za chvilku o Cristiana Panucciho, jenž se poroučel po dvou žlutých kartách. Čtvrt hodiny před koncem jej následovali další dva hráči, po vzájemné potyčce dostali červené karty domácí Matuzalem a hostující Mexes.

Zápas však ještě nekončil, Giallorossi se i v oslabení dokázali vrátit do hry. Hlavou se trefil Daniele De Rossi a snížil na 2:3 z pohledu svého týmu. Hosté se tlačili za vyrovnáním, místo toho ale inkasovali po rychlém protiútoku. Aleksandr Kolarov vzal míč ve vlastní šestnáctce, po famózním sólu, při němž za sebou nechal čtveřici bránících hráčů soupeře, se dostal až před Doniho a i s ním si věděl rady - 4:2.

Lazio na devátém místě může ještě pomýšlet na poháry, na šesté AS ztrácí pět bodů. Pro hosty porážka znamená nepříjemnou komplikaci v boji o Ligu mistrů, na tu jim nyní chybí také šest bodů.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Špilmachr

mohlo by

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooran

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele