38. kolo
31.05.2009 15:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - US Lecce 4:1

Diego Milito se s Janovem rozloučil ve velkém stylu. V zápase s Lecce korunoval výhru Grifů dvěma brankami a završil povedenou sezonu jak po osobní, tak klubové stránce.

Oba týmy se v rámci Serie A setkaly poprvé od roku 1994 a v úvodu měli výrazně navrch hráči Lecce. Své šance ale nedokázali proměnit. Pokusy Simone Tiribocchiho vychytal gólman Scarpi, následně zasáhl i proti dělovce Konana. Konan měl další šanci po chybě Ferrariho, ale nedokázal trefit odkrytou branku.

Za neproměněné šance Salentini draze zaplatili ve 22. minutě, kdy se z první vážnější šance Janova radoval Boško Jankovič. Ani vstřelená branka ale Grify příliš nenakopla a Lecce se nakonec dočkalo zaslouženého vyrovnání. Nejprve sice Zanchetta střelou olízl brankovou konstrukci, ale poté již s Vivesem zakombinoval Tiribocchi a přesnou ranou vyrovnal.

Janov však převzal iniciativu po přestávce a v 52. minutě po přihrávce Milita a brance Criscita opět vedl. Další akci vzal na sebe sám kanonýr Milito, ale poté, co obešel dva obránce vystřelil mimo. Branky se nakonec dočkal o chvilku později, když obešel Esposita a připsal si 23. přesný zásah sezony. V 67. minutě nakonec korunoval vítězství Grifů druhou brankou a zůstal v boji o titul nejlepšího střelce ligy. To však ještě nevěděl, že se dvakrát trefil i Ibrahimovič, a tak se musí spokojit se druhým místem, na kterém je i Marco Di Vaio z Bologně.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele