6. kolo
05.10.2008 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - SSC Neapol 3:2

Hodně zajímavé utkání bylo k vidění v Janově, kde tamní celek přivítal letos skvěle hrající Neapol. Hosté svojí formu potvrdili hned v první minutě, kdy otevřel skóre Lavezzi. Domácím se ale podařilo vývoj otočit, díky brankám Papastathopoulose a Palladina. Přestože Janov přišel o vyloučeného Rossiho, dokázal vstřelit rozhodující třetí branku. Neapol již poté jen snižovala zásluhou Denise. Na konci ještě obdržel další červenou kartu domácí Papasthatopoulos.

Utkání mělo vskutku raketový začátek a hostující fanoušci se mohli radovat z branky jen několik sekund po úvodním hvizdu. Míče se zmocnil Ezequiel Lavezzi, obešel dva obránce soupeře, kteří jak vidno podobnou akci nečekali, a pouze se dívali, jak Lavezzi levačkou otevírá skóre. V té době svítilo na časomíře 26 vtěřin. Pro Neapol to byl důležitý gól, protože případné vítězství by jí díky výsledkům ostatních zápasů posunulo na první příčku tabulky.

Na druhé straně zahrozil střelou Giuseppe Sculli, ale orazítkoval jen břevno a chvilku na to se domáhal pokutového kopu Papasthatopoulos, jenž byl v šestnáctce stažen za dres, u hlavního sudího ale neuspěl. Také na druhé straně mohla být odpískána penalta, ale sudí nařídil trestný kop těsně před pokutovým územím.

Na Stadio Ferraris se hrála otevřená a velice vzrušující partie, kterou okořenil dobrým zákrokem proti hlavičce Denise brankář Rubinho. Následně již domácí gólman zasahovat nemusel, když pálil Denis z halfvoleje nepřesně. Nevyužité šance mohly přijít hosty draho, ale Militův gól nebyl uznán pro ofsajd. Jenže Janov nenechal soupeře dlouho čekat a udeřil o chvilku později, ve 44. minutě. Parádní ranou srovnal řecký obránce Papasthatopoulos.

Krátce po přestávce byl blízko brance Sculli, jenže na centr Milita těsně nedosáhl. Janov ale stále hrozil a dobrý start druhého dějství přetavil i ve vedoucí branku. Pohodlnou pozici pro zakončení připravil pro Raffaele Palladina Milito a domácí útočník s číslem 10 se z blízka nemýlil. V 55. minutě musel do hry výrazně zasáhnout rozhodčí Dondarini, kterého k tomu vybídl ostrým zákrokem Marco Rossi. Janovský obránce zezadu sestřelil unikajícího Lavezziho a nemohlo následovat nic jiného než červená karta.

Navzdory hře v oslabení se ale Grifům podařilo zvýraznit svůj náskok. Hlavičkou zvyšoval na 3:1 aktivně hrající Milito. Pro Neapol ovšem o dvě minuty později, v 75. minutě, vykřesal naději Denis, jenž snížil na rozdíl jediné branky. V závěru utkání mohl vyrovnat střídající Montervino, který překonal brankáře Rubinha, ale míč nakonec z branky dokázal vykopnout Criscito. V nastaveném čase se nechal ještě zbytečně vyloučit po zákroku na Lavezziho střelec branky Papastatopoulos a mohl být rád, že neapolský Hamšík branku přestřelil a Denisovu hlavičku skvěle vyrazil Rubinho.

Janov si tedy po vzrušující a dramatické bitvě nakonec připsal cenné vítězství. Negativem ovšem je hned dvojí vyloučení.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele