20. kolo
25.01.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - UC Sampdoria 1:0

Nuda, žlutá karta, nuda, zranění, nuda... Hodně podobný průběh mělo dnešní utkání na San Siru, kde se střetl Inter Milán se Sampdorií. Oba celky předvedly hodně průměrný výkon a více než o vstřelené branky soutěžily o to, kdo dostane více žlutých karet nebo bude mít více zraněných. Nakonec domácím vystřelil výhru v nastaveném čase prvního poločasu Adriano.

Inter se musel obejít bez svého dvorního střelce Zlatana Ibrahimoviče, jenž pykal za karty. V útoku Nerazzurri se tak objevil Brazilec Adriano a vedle něj trochu překvapivě obvyklý křídelník Mancini. Také Sampdoria nastoupila bez svého elitního útočníka Cassana, takže na hrotu nastoupil osamocený Pazzini.

První zajímavou situací v utkání se stala žlutá karta, kterou po faulu v 10. minutě uviděl domácí Chivu. Jakoby první brzké žluté napomenutí předznamenalo tvrdé utkání. O šest minut později totiž musel hlavní sudí vytahovat žlutý kartónek za zákrok Stankevičiuse na Santona. Dluhé minuty se skutečně nic nedělo, na San Siru se hrál hodně nudný fotbal. Až ve 35. minutě dostal Inter šanci v podobě trestného kopu, k němuž se postavil Stankovič. Nakonec ho ale nechal zahrávat Adriana, jenž dělovkou netrefil branku. Za zmínku snad ještě stojí žluté karty Sammarca a Pazziniho, které sudí udělil krátce před zmiňovaným trestným kopem.

Další vzrušení přišlo pět minut před přestávkou. Bohužel se však nejednalo o ryze fotbalovou záležitost. Kouč Interu José Mourinho totiž málem vběhl na hřiště, když se vztekal na rozhodčího a pronesl na jeho adresu pravděpodobně i několik nepěkných slov. Vše začala srážka Stankoviče s Franceschinim. Mourinho byl následně vykázán na tribunu. Nakonec však v nastaveném čase udeřil jako blesk z čistého nebe Adriano, jemuž byl z kopačky Maicona naservírován parádní centr, který domácí útočník přetavil ve vedoucí branku.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky naskočil Inter s pozměněnou stoperskou dvojicí. Zranil se totiž Walter Samuel a musel ho nahradit Ivan Cordoba. Po šesti minutách prověřil brankáře Castellazziho Dejan Stankovič, jeho střela neměla potřebný směr. V 60. minutě byla také Sampdoria donucena ke střídání. Zraněného Raggiho nahradil Reto Ziegler. Vzápětí se míče opět ujal Stankovič a parádní ranou vystrašil gólmana, míč však nakonec zamířil těsně nad břevno. Za dalších pět minut šel Inter ve čtyřech na dva obránce, ale celou akci nakonec zakončil akrobatickým zákrokem gólman Castellazzi, jenž likvidoval střelu Muntariho.

Deset minut před koncem založil povedenou akci čerstvý Figo. Portugalský veterán poslal míč na Muntariho, jenž přiklepl Stankovičovi, ale jeho pokus byl zablokován. Poté přišlo další vynucené střídání, se zraněním nyní pro změnu odkulhal Christian Chivu. Na hřiště vyběhl Maxwell. Poté se diváci na San Siru znovu vesměs nudili. Nakonec až v šesté minutě nastavení řádně prověřil brankáře Cesara Dessana a domácí gólman musel vyrážet na roh. Z něj už ale Blucerchiati nic nevytěžili a odváží si ze San Sira prohru 0:1.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doria budicek

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Nerazzurri

Reagovat
smazaný uživatel

INTERNAZIONALE MILANO FC (NERAZZURRI) IS BEST !

Reagovat
smazaný uživatel

INTERNAZIONALE MILANO FC (NERAZZURRI) IS BEST !

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca podržal Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele