2. kolo
13.09.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter Milán - Calcio Catania 2:1

Inter Milán vyhrál nad sicilskou Catanií doma těsným výsledkem 2:1 a José Mourinho si tak připisuje premiérové tři body v Serii A. Nerazzurri však měli s Catanií značné problémy. Nejprve prohrávali, poté museli celý druhý poločas hrát o deseti.

Trenér Interu šel přitom do utkání pln očekávání. Konečně mohl postavit vytouženou posilu – Ricarda Quaresmu, který nakonec zařídil vyrovnání. Navíc se do sestavy vrátili uzdravení Vieira a Materazzi. Vřelé uvítání se na San Siru dostalo trenéru Catanie Walteru Zengovi. Fanoušci svou někdejší brankářskou legendu "WZ1" uvítali transparentem: "Nezapomínáme na své hrdiny." a kapitán Nerazzurri Javier Zanetti mu předal dres s číslem 437 – počtem zápasů, které odehrál v modročerném dresu.

Albano Bizzarri, brankář hostí, měl napilno již od samého začátku. Nejprve vyrazil Maxwellovu střelu a poté si poradil s Ibrahimovičovou hlavičkou. Následně pohotově sebral ze vzduchu centr přesně před hlavou Marca Materazziho. Na druhé straně o sobě dal vědět Giuseppe Mascara, ale mířil nad branku soupeře. Inter se opět tlačil dopředu. Hlavičky Balotelliho a Ibrahimoviče však skončily nad brankou. Následně musel Bizzarri zasahovat proti střele Muntariho. Pak přišel exhibiční moment Ricarda Quaresmy, který potěšil tribuny v Miláně svým tradičním centrem šajtlí. Quaresmův kousek byl nejen pohledný, ale také nesmírně platný. Ve vápně totiž centr přizvedl Balotelli přímo pro Muntariho. Proti dělovce ghanského záložníka však vytáhl Albano Bizzarri neuvěřitelný zákrok.

Přes obrovský tlak Interu se Catania neuvěřitelně ujala vedení. Překvapení v sestavě, Giavinto Plasmati, si naskočil na Tedescův centr a pokořil Julia Cesara. Byl to první prvoligový zásah pětadvacetiletého útočníka, který strávil většinu své kariéry v Serii C. Nicméně hosté se neradovali příliš dlouho. Ricardo Quaresma byl opět v akci se svou šajtlí. Tentokráte se míč odrazil od nohy Mascary, brankář hostí nestihl na změnu směru zareagovat a Quaresma tak mohl slavit svůj premiérový zásah v Serii A. Konec prvního poločasu se blížil, ale ještě nebylo všemu zajímavému dění konec. Sulley Muntari udeřil Tedesca v souboji rukou do obličeje a hlavní sudí mu udělil, po konzultaci s lépe postaveným asistentem, červenou kartu.

Celý incident měl dohru při odpískání konce první půle. Několik hráčů se sesypalo na Giacoma Tedesca, který celý střet s Muntarim evidentně přihrál. Trvalo několik minut, než se podařilo všechny uklidnit a hráče nasměrovat do tunelu.

Do druhé půle vstoupili hráči Interu vítězným gólem, jenž však padl za velmi podivných okolností. Po zahrání rohového kopu tečoval míč Christian Terlizzi. Odraz putoval do tyče a poté přímo do náruče brankáře Bizzarriho. Sudí uznal gól, ačkoliv nebylo zdaleka průkazné, zda míč přešel přes brankovou čáru či nikoliv. O několik minut později byl nešťastnou náhodou kopnut Nicolas Burdisso do obličeje Jorgem Martinezem. Burdisso je však tvrďák a po několika minutách byl schopen pokračovat. Právě argentinský stoper se poté nachomýtl u další gólovky, ale dokázal neskutečně přestřelit branku z jednoho metru.

Walter Zenga posílil ofenzívu a na hřiště přišly letní posily Nicolae Dica a Michele Paolucci. Posledních 15 minut se také Catania nadechovala k náporu. Právě totální ofenzívy hostí využil Amantino Mancini a Zlatan Ibrahimovič, kteří se dostali do klasického protiútoku, na jehož konci byla zkažená střela švédského útočníka. O chvíli později musel Bizzarri opět vytáhnout skvělý zákrok proti Zlatanovu voleji. Nakonec Inter uhájil svůj hubený náskok a usídlil se alespoň do neděle na prvním místě.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 1 .......................3-0............... ibrahimovic 3x

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip: 2:0, nebylo by špatný zkusit handicap

Reagovat
smazaný uživatel

inter nezavaha 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

no cakal som vyhru 3:1 ale hlavne je ze inter ma 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Quaresma 4ever

Inter no ne ze byhc ho nemel rad ale zase rad ho taky nemam ale nic proti nemu nemam mozna jen se mi nelyby italskej stil fotbalu ale Richimu starasne fandim je ot borec nejvetsi ten jeho gol tvl jak to zatocilo byhc chtel taky umet Fandove interu budte radi ze vam ho murinho sice za draho koupil!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně přivítali Zengu - zaslouží si to. Walter Zenga Inter Quaresma

Reagovat
smazaný uživatel

hele...tady pisou tecovany me ot neprislo jako tecovany kyby to bylo tecovany tak by se to nekroutilo ale letelo by ot primo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele