6. kolo
04.10.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Bologna FC 2:1

Inter Milán napravil zaváhání v městském derby a v Lize mistrů, a tentokrát doma porazil Bolognu 2:1. Narazzurri se díky vítězství dotáhli na vedoucí Lazio Řím. Všechny branky v utkání obstarali milánští, když po fatální chybě obrany dovolili hostům snížit.

Byla to Bologna, která začala utkání aktivněji a už ve 3. minutě si připsal nebezpečný střelecký pokus Sergio Volpi, ale nebyl úspěšný. Podobně si vedl na druhé straně Zlatan Ibrahimovič s Patrickem Vieirou, druhý jmenovaný nepovedenou střelou vybídl Ibrahimoviče, a ten ztroskotal na brankáři hostí Antoniolim. Hra byla velice otevřená, ale první branku vstřelili domácí. Jednu z nejhezčích branek svojí kariéry vsítil Zlatan Ibrahimovič, ve složité pozici poslal míč za záda Antonioliho, branka byla velice podobná té, kterou švédský útočník vstřelil Italům na evropském šampionátě v roce 2004 v Portugalsku. První poločas další branku nepřinesl, tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase začal lépe Inter a pět minut po úvodním hvizdu vstřelil gól. Nařízenou penaltu proměnil Brazilec Adriano – 2:0. Tento stav nevydržel příliš dlouho. V 56. minutě přišlo nečekané snížení na 2:1, Vangelis Moras využil obrovské hrubky obrané dvojice Cordoba-Zanetti a nekompromisně chybu ztrestal. Hostující celek vycítil šanci na vyrovnání, blízko k tomu měl Gaby Mudingayi ale jeho nebezpečnou střelu obrana Interu zablokovala. Nerazzurri byli i nadále lepším týmem, v 62. minutě Zlatan Ibrahimovič jen těsně netrefil míč před dobíhajícím brankářem Antoniolim.

Obhájce prvenství se snažil přidat třetí, uklidňující gól ale nebylo mu přáno, a to jak po střele Muntariho, tak i po závěrečné šanci Obinny. Ještě předtím se nejspíše měla pískat penalta po nedovoleném zákroku na Adriana, hlavní sudí však zůstal v klidu. Tečku za zápasem mohl udělat aktivně hrající Ibrahimovič, švédský útočník se nejprve šikovně vyhnul hostující obraně, a pak tváří v tvář brankáři Antoniolimu netrefil branku. Inter Milán svému soupeři nedovolil jakoukoliv další šanci na vyrovnání a zaslouženě vyhrál.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1 dougám, že se konečně probudí střelci nerazzurri. Ibra by si mohl odpočinout a Adriano své výborné výkony okořenit nějakou trefou. Tipuji dva góly Adriana, jeden Cambiassa a jeden Cruz. Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Cruz, polocas 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele