38. kolo
31.05.2009 15:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Inter Milán - Atalanta BC 4:3

Inter Milán završil mistrovskou sezony strhujícím vítězstvím nad Atalantou. Na San Siru padlo celkem sedm branek a oba týmy se celý zápas přetahovaly o vedení. Dvě branky si připsal Zlatan Ibrahimovič a stal se nejlepším střelcem ligy.

První branka padla už po šesti minutách, kdy mohli Nerazzurri děkovat chybě brankáře Consigliho. Loučící se Luis Figo odcentroval a Consigli míč vyrazil pouze k nohám Muntariho, jenž otevřel skóre. Jenže radost fanoušků v černomodrém netrvala dlouho. V deváté minutě po centru Guarenteho vyrovnal přesnou hlavičkou Cristiano Doni. Úžasný úvod v Miláně dokonal ve 12. minutě Ibrahimovič, jenž si naběhl na Cambiassův pas a navrátil Interu vedení. Oslavující fanoušci domácích se tedy mohli bavit, po dvanácti minutách viděli už tři branky a další je navíc čekaly.

Atalanta mohla znovu vyrovnat po Plasmatiho hlavičce, kterou neodhadl Julio Cesar a mohl děkovat Cambiassovi, že ho na brankové čáře zastoupil. Zábavnou a otevřenou hru ve 25. minutě okořenil další brankou Cigarini, který po nádherné ráně z halfvoleje znovu srovnal. Pár desítek sekund před přestávkou zažilo San Siro další krásný, leč smutný moment. Z profesionální kariérou se totiž rozloučil Luis Figo, jenž si vysloužil od diváků 'standing ovation' a také potlesk od spoluhráčů i protihráčů.

Po deseti minutách druhého dějství si mohla i Atalanta poprvé v zápase vyzkoušet, jak chutná vedení. Přesně zamířil znovu Doni. Muntari po akrobatickém zakončení sice vyrovnal, ale branka nebyla uznána pro ofsajd. Utkání ale poté neztrácelo na tempu a v rozmezí 60 sekund zadunělo břevno na obou stranách. Nejprve zastavilo Padoinovu střelu a střídajícího Coppolu zachránilo proti hlavičce Crespa. V 79. minutě už bylo opět vyrovnáno. Po rohovém kopu střílel Muntari a míč Coppola dokázal vyrazit jen ke Cambiassovi, jenž vstřelil šestou branku duelu. O dvě minuty později rozradostnil domácí publikum svým 25. gólem v sezoně, kterým si zajistil celkové prvenství v tabulce střelců, Zlatan Ibrahimovič a rozhodl o konečné výhře Interu 4:3.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PER SEMPRE INTERNAZIONALE

Ciao Figo

Reagovat
smazaný uživatel

nadherny zápas..a záver bol fantasticky!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele