12. kolo
15.11.2008 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Città di Palermo - Inter Milán 0:2

Zlatan Ibrahimovič v sobotním večerním utkání zařídil na hřišti Palerma dvěma brankami vítězství pro svůj Inter a zároveň Nerazzurri osamostatnil na čele tabulky.

První poločas toho příliš nenabídl. Po 20 minutách navíc vzbudil vzrušení prezident domácího celku Maurizio Zamparini, jenž odešel na menší procházku ze stadionu. Pravdou ovšem je, že o nic nepřišel. Největší šanci měl ve 28. minutě Ibrahimovič, ale brankář Fontana jeho pokus kryl. Největší příležitosti na straně domácích měl Fabrizio Miccoli, ale pokaždé pálil nepřesně.

Doslova raketový start měl ale druhý poločas. Hned po 23 sekundách se totiž měnilo skóre. Zlatan Ibrahimovič si po rozehrávce vzal míč, obešel Balzarettiho a z přibližně 25 metrů překvapivě napřáhl. K ještě většímu překvapení všech míč skončil v síti a švédský kanonýr poslal Inter do vedení.

Po deseti minutách hrozil opět aktivní Ibrahimovič, ale tentokrát se mu střela příliš nevyvedla a Fontana míč chytil. Nakonec ale přeci jenom přidal druhou branku, v 62. minutě. Byla to opět střela z větší vzdálenosti, tentokrát z trestného kopu asi z dvaceti metrů. Ibrahimoviča střela našla skulinku v domácí zdi a prostřelila také brankáře Fontanu. Švédský reprezentant si tak připsal sedmý přesný zásah v sezoně.

Ibrahimovič byl blízko hattricku, když pálil z podobné pozice jako při první brance, ale tentokrát předvedl excelentní zákrok Alberto Fontana. Ani to ovšem nepřekazilo Ibrahimovičovi nárok na ocenění za nejlepšího hráče utkání. Inter se po tomto vítězství posunul do čela tabulky, kde má tříbodový náskok před Juventusem Turín, svým příštím soupeřem.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

inter to da

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme chlapci, ukažte kdo je Inter!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo?

...

Orli dneska potrápí, remízka dobrá?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo? Nejsilnější kádr klubu za posledních minimálně 20 let. Remízka by byla velkou ztrátou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to grazie nechci vědět, Palermo go go go...

Reagovat
smazaný uživatel

Grazie Nerazzurri, dobrý výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele