3. kolo
21.09.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - Juventus FC 0:1

Juventus si sice díky Amauriho trefě připsal po zápase s Cagliari tři body, jenomže přišel o zraněného brankáře Gianluigiho Buffona, jehož musel o poločase nahradit Manninger. Ten ovšem nezklamal a v nastaveném čase druhého poločasu Starou dámu podržel.

Utkání začalo ve velkém tempu a po 120 sekundách napálil míč do boční sítě Brazilec Amauri. Jenomže akce byla ještě předtím zastavena kvůli Iaquintově faulu na Parolu. Na druhé straně jen těsně minul branku z trestného kopu Alessandro Matri. Do útoku se následně opět probojovávali hosté a hlavičku Olofa Mellberga musel likvidovat brankář Marchetti. Rozhodující zákrok si připsal po půl hodině hry gólman Juve Buffon, jenž se vytáhl proti střele Matriho, který obešel Salihamidžiče a na italskou jedničku pálil z bezprostřední blízkosti. Jakoby Starou dámu šance soupeře nakopla a ve 39. minutě se již stav na světelné tabuli měnil. Amauri předvedl povedený halfvolej a poslal hosty do vedení.

Do druhého poločasu udělali oba trenéři jednu změnu. Cagliari vyslalo na hřiště Acquafrescu za Larriveye. To na druhé straně bylo střídání značně překvapivější, jelikož kvůli zranění musel odstoupit brankář Buffon a nahradil ho Alex Manninger.

Slibné šance v úvodu zahodili Nedvěd s Iaquintou a na druhé straně likvidoval Acquafrescův pokus Manninger. Poté se opět ozval brazilský útočník Amauri, ale Nedvědův centr tentokrát brankově nevyužil. Cagliari vynaložilo všechny síly ke vstřelení branky, jenomže brankář Manninger zastoupil svého kolegu více než dobře. Nejprve zneškodnil střelu Nelsona v nastaveném čase předvedl excelentní zákrok proti Matrimu. Ten z voleje nemilosrdně vypálil, ale brankář hostů jednoruč míč vyrazil a udržel pro Juventus tři body.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

juve vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

verim juventusu 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 a amauri dá nejmíň 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele