10. kolo
02.11.2008 15:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - Bologna FC 5:1

Cagliari Calcio potvrdilo vzestup svojí formy a na svém stadionu Sant’Elia rozneslo na kopytech Boloňu. Domácí smetli nováčka rozdílem 5:1 a již definitivně se oddálili od sestupového pásma. Zato hosté jsou předposlední.

Hned od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo bude vládcem hřiště. Robert Acquafresca nehlavičkoval dostatečně důrazně, následně musel Francesco Antonioli zasahovat proti střele Andrey Cossa. O chvíli později ještě střílel Alessandro Matri, ovšem jeho střela se také mezi tři tyče nevešla. Cagliari tlačilo, ovšem byla to Boloňa, kdo vstřelil první branku. Po skvělém úvodu se jednalo o šok pro celé Sant’Elia.

Nikým nehlídaný Marco Di Vaio překonal svou střelou z kraje pokutového území Marchettiho a poslal svůj tým do vedení. Sicilané se okamžitě snažili vrátit do zápasu a opět si vytvořili převahu. Po rohovém kopu Roberta Acquafresky mohl srovnat skóre Daniele Conti, ovšem octl se v nevýhodné pozici a pouze se pokusil o odvážné nůžky. Tlak Cagliari vyústil minutu před koncem prvního dějství.

Robert Acquafresca si naběhl na centr z pravé strany od Cossa a dobře mířenou hlavičkou připravil hostům dárek do kabin. Tento zásah spustil gólostroj domácích. Tři minuty po změně stran se domácí diváci opět dočkali. Gól padl opět hlavou. Tentokráte však centroval Alessandro Matri a na gólovém konci stál Daniele Conti. Obrana Boloni trestuhodně zaspala, neboť Conti nebyl nikým hlídán ani atakován. < br>
Domácí potřebovali pouhé čtyři minuty a další branka byla na světě. Robert Acquafresca se dostal před svého strážce a další dobře mířenou hlavičkou navýšil na 3:1. Hráči Boloni již rezignovali, neboť Cagliari bylo k nezastavení. V 63. minutě přišel na hrací plochu Nevech Capucho Jeda za Alessandra Matriho. Jedovi stačilo šest minut ke vstřelení gólu. Brazilec se trefil ránou z prostřed vápna po rohovém kopu.

Následně se mohli trefit ještě Conti a Cossu, ale tentokráte je skvěle vychytal Francesco Antonioli. Poslední hřebíček do boloňské rakve přišel pár minut před koncem utkání. Postavou drobný Jeda se uvolnil, naskočil si na Agostiniho centr a upravil na konečných 5:1.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele