35. kolo
10.05.2009 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - AS Řím 2:2

AS Řím opět nevyhrálo a s Ligou mistrů je amen. Domácí Cagliari vedlo už 2:0, ale Giallorosi se vzchopili a dvěma údery vyrovnali. Z remízy 2:2 mají větší radost domácí, kteří stále bojují o pohárovou Evropu.

Hosté začali lépe a více drželi míč na svých kopačkách. První šance ze strany Giallorossi příliš nebezpečí nepřinesla, to když se Vučinič hezky uvolnil, ale vystřelil velice špatně. V 18. minutě už přineslo více vzruchu zakončení kapitána Tottiho, symbol AS Řím střílel dvakrát z dálky a pokaždé mířil těsně vedle. Řím v útočení nepolevoval a přesně po půlhodině hry se naskytla obrovská šance, kterou měl Matteo Brighi, Totti mu centrem připravil ideální příležitost, jenomže Brighi z blízka brankáře Cagliari nepřekonal.

Jako blesk z čistého nebe udeřili hráči Cagliari, hlavou se po centru prosadil Jeda a domácí vedli 1:0. Giallorosi mohli vzápětí vyrovnat, ale dobře centrovaný míč netrefil ani jeden z hráčů. V závěru prvního poločasu vystrašil domácí fanoušky dělovkou De Rossi, povedeným zákrokem se zaskvěl Marchetti a v nastaveném čase podobně zasáhl i brankář Vlků Artur.

Římané vcházeli do druhé půle s cílem vyrovnat, ale v 53. minutě zmrazil všechny hostující fanoušky Robert Acquafresca, který využil hned několik zkratů obrany a střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0. V ten moment by jen málokdo věřil, že se Římu podaří vyrovnat. Dlouhého míče se zmocnil Totti, obešel brankáře a střelou do prázdné branky snížil na 2:1. Řím ožil a vstřelil druhý gól, který ale nebyl kvůli ofsajdovému postavení De Rossiho uznán. Svěřenci trenéra Spallettiho si vše vynahradili v 69. minutě. To se krásně individuálně prosadil Perrotta a brankáři Marchettimu nedal nejmenší šanci - 2:2.

AS Řím dokonce sahalo po vítězství, když dvě minut před koncem sám před brankářem Marchettim ztroskotal Francesco Totti. Konečná remíza 2:2 prakticky nic neřeší, Římané nebudou hrát v příští sezoně Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

důležitý zápas pro AS,tak doufám,že ho zvládne...tip: 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele