12. kolo
16.11.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 1:0

Fiorentina prohrála v Cagliari a v tabulce si značně pohoršila. Jedinou branku utkání vstřelil ve 30. minutě ze značky pokutového kopu Robert Acquafresca. Fialky jsou nyní až na devátém místě, Cagliari poskočilo na dvanácté.

Jubilejní 300. start v Serii A si v dnešním zápase připsal brankář hostí Sebastian Frey, jenž musel hned v úvodu likvidovat nebezpečnou střelu Nelsona Jedy. Poté se hra přesunula na druhou stranu, kde nejprve střelou z voleje minul branku Stevan Jovetič a následná branka Alberta Gilardina nebyla uznána pro ofsajdové postavení.

Po půlhodině hosty z Florencie pořádně rozčílil hlavní sudí Gava, jenž nařídil za Gamberiniho atak na Acquafrescu penaltu. K ní se postavil sám italský reprezentant do 21 let a otevřel skóre.

Další gól mohl vstřelil Michele Fini, jenž se řítil sám na branku, jenomže byl zastaven zdviženým praporkem čárového sudího, který se podle opakovaného záznamu mýlil. Na druhé straně musel proti Jovetičově střele zasahovat brankář Marchetti.

Fiorentině se směrem dopředu příliš nedařilo a do druhého poločasu místo Jovetiče naskočil Giampaolo Pazzini. Štěstí poté pokoušel z úctyhodných třiceti metrů Montolivo, jenž nakonec jen díky skvělému zákroku brankáře domácích nevstřelil branku. Marchetti musel poté likvidovat další nebezpečný pokus, tentokrát z kopačky Zdravka Kuzmanoviče, pro něhož utkání skončilo o pár desítek sekund později, když byl nechtěně udeřen do obličeje.

Střídající Sergio Almiron se uvedl dobrým pasem na Gilardina, jehož hlavičku ovšem opět chytil Marchetti. Domácí zahrozili z rohového kopu, ale z nepřehledné situace v pokutovém území nakonec vyšel s míčem v rukavicích brankář Frey. Gilardino pak v závěru ještě předvedl zoufalý tah, když spadl po kontaktu s Matheuem v pokutovém území, ale od sudího si vysloužil jen žlutou kartu za filmování.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele