11. kolo
08.11.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - AS Řím 1:1

Fotbalisté Říma mají na kontě další zaváhání, tentokráte velmi smolné. Debut Siniši Mihajloviče na lavičce Boloni zachránil až vlastní gól Cicinha v nastaveném čase. Řím vedl zásluhou Francesca Tottiho. Hostujícímu celku se navíc zranila brankářská jedinčka.

Římané stále prožívají nejhorší start za posledních třicet let, na kontě mají čtyři prohrané poslední zápasy. Poté však přišla hladká porážka Chelsea a očekávalo se, že Giallorossi jsou zpět. Také už to tak vypadalo proti Boloni, ovšem kuriózní vlastní gól připravil AS o tři body. Kapitán Francesco Totti oslavil svůj 400. zápas v Serii A brankou, která bohužel k vítězství nestačila.

Boloňa se mohla dostat do vedení už v prvních osmi minutách. Ale když Alexander Doni vyrazil Marchisiho střelu přímo k Marcu Di Vaiovi, tak útočník neuvěřitelně selhal při zpracování. Následně se Simone Perrotta srazil s Gabym Mudingayiem v pokutovém území Říma, ale sudí Orsato nechal pokračovat ve hře. Následně centroval do vápna Cicinho, ale Totti nedokázal naplno využít chybu Morase.

Giallorossi pálili dále. Po zpětné přihrávce Cicinha trestuhodně přestřelil bránu Mirko Vučinič ze značky pokutového kopu. Chvíli nato se vytáhl Francesco Antonioli proti bombě z voleje v podání Mattea Brighiho. Na druhé straně chyběly nehlídanému Valianimu několik centimetrů, aby dosáhl na centr Adailtona. Di Vaiův neohrožený úprk skončil mimo branku Doniho. Římané si v závěru poločasu vytvořili tlak. Panucciho střela byla však sražena.

Boloňa měla penaltové ambice na začátku druhého poločasu. De Rossi nejprve předvedl nebezpečný zákrok, poté se míč odrazil ještě do jeho ruky. Sudí však znovu nenařídil pokutový kop. Domácí začali být nebezpečnější v druhém poločase. Alexander Doni se odvážně vrhnul do srážky s Di Vaiem, aby mu zabránil v zakončení Marazzinovo centru. Brankář Říma však byl při střetu nakopnut do hlavy a byl odvezen na šití. V brance AS si tak odbyl debut Brazilec Arthur.

Po této nepříjemné události se hostům podařilo vstřelit branku. Dlouhý, na míru přesný přímý kop našel na zadní tyči Francesca Tottiho, který skvělou ránou podél Antonioliho poslal svůj tým do vedení. Zenoni následně skvěle přerušil Cicinhovu nahrávku do brejku na Vučiniče. Boloňa si následně vytvořila tlak. Siniša Mihajlovič poslal do boje Bernacciho a jeho tým tak hrál na tři útočníky.

V 83. minutě se rozhodčí postarali o poprask na Dall’Ara. Marazzina byl vyslán do nájezdu na Arthura, ale zastavil jej omylně praporek pomezního. Pizarro si následně zajistil lístek v hledišti na Římské derby. Dostal totiž žlutou kartu, která jej staví do příštího utkání mimo hru. Hra se pomalu blížila ke konci a Římané se již viděli se třemi body na kontě doma v hlavním městě.

V nastaveném čase však přišla krutá rána. Římané pořádně neodkopli míč po rohovém kopu a následný centr Di Vaia uklidil do vlastní sítě hlavou Cicinho. Jednalo se opravdu o kuriózní branku, neboť Cicinho nebyl atakován nikým ze soupeřů.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza AS

Reagovat
cerwi

bože můj, ty AS tomu dávaj je mi jich líto... takovou smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

K te brance v nastavenem case neni potreba komentare...kazdy sazkar si to domysli po svem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele