19. kolo
18.01.2009 15:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Atalanta BC - Inter Milán 3:1

Velké překvapení čekalo na lídra tabulky v Bergamu. Inter Milán si totiž ze Stadio Azzurri d'Italia odváží tříbrankovou porážku. Boj o titul tedy dostává nový rozměr. Branky střílela největší útočná esa, na domácí straně Floccari s Donim. Za Nerazzurri snižoval v poslední minutě Ibrahimovič.

Inter nyní neprochází zrovna dobrým obdobím. Minulý víkend se jeho náskok na čele snížil na čtyři body a v Coppa Italia přešli svěřenci trenéra Mourinha přes Janov až po prodloužení. Na to doplatila ofenzivní trojice Balotelli, Mancini, Quaresma, která nebyla nominována k dnešnímu duelu.

V deštivém úvodu se iniciativy chopilo domácí mužstvo a hned se předvedly dvě největší domácí hvězdy dosavadního ligového ročníku. Nejprve Doni mířil nepřesně, jeho parťák Floccari už byl mnohem blíže, jeho střelu však zastavila branková konstrukce. Inter hrající v bílé barvě nakonec kapituloval v 18. minutě. Manfredini našel Doniho, jenž jetšě přiklepl Floccarimu a ten bez přípravy otevřel skóre. Nerazzurri nedokázali vůbec odpovědět a za pár sekund mohli prohrávat už o dvě branky. Jaimeho Valdese ale stejně jako Floccariho zastavila branková konstrukce. Inter byl v útoku naprosto bezzubý a nebylo divu, když se Orobici ujali dvoubrankového vedení. Doniho trestný kop byl tečován ve zdi stojícím Ibrahimovičem a Julio Cesar již míč nedokázal zachytit.

Inter předváděl katastrofální výkon a José Mourinho se asi nestačil divit. Také hned ve 29. minutě reagoval střídáním, což odnesl Chivu. Na trávník vyběhl útočník Obinna. Příliš to ale nepomohlo a Orobici si pohodlně dokráčeli pro třetí branku. Valdesův centr našel v šestnáctce Doniho, jenž proběhl mezi stojícími obránci a hlavičkou zakončil - 3:0.

Přestože se hosté snažili něco udělat, většina akcí měla jepičí život, a tak o poločase přišly další změny. Crespa s Maxwellem nahradili Figo s Adrianem a Mourinho vsadil na totální útok. Frustrovaný Ibrahimovič si ještě před poločasem prohlédl žlutý kartónek a bude příště chybět. V 55. minutě si museli všichni příznivci Interu oddechnout, když mohlo dojít k pohromě. Ránu De Ascentise totiž opět zastavila tyč. Ani další obrovská příležitost ale s Interem příliš nehnula. Aktivnější byla stále Atalanta, ale branku již nevstřelila. V nastaveném čase nakonec využil odražení po rohovém kopu Ibrahimovič a alespoň upravil hrozivé skóre. Vítězství domácích 3:1 je ale rozhodně překvapením.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

robertocarlos 10.01.2009 11:46

Pojďme chlapci, start je důležitý. Forza Nerazzurri

Reagovat
smazaný uživatel

? co jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho vás potopí,ligu nevyhrajete a v champions league jdete hned v prvním kole...lepší pro vás bude abyste ani nenastoupili prohrát s Manchesterem dvakrát kontumačně 3:0 je lepší,než si udělat ostudu jako AS Roma

4ever M O U R I N H O

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a pane roberto carlosy,jestli nechceš reagovat,protože by sis ušpinil klávesnici,tak SI UMEJ RUCE TY TROUBO ŠPINAVEJ

Reagovat
smazaný uživatel

vidím, že máš výrazné psychické bloky. Hlupáku

Reagovat
smazaný uživatel

Já proti interu nic nemám,jen nesnáším Mourinha,proto to píšu.Jinak tě ujišťuju,že jsem zdravej

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jaky dobry

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

forzza inter!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a giggsovi zlatan zlomí nohu:D:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan si jí zlomí o giggse sám Jestli si jí nezlomí dneska sám

Reagovat
smazaný uživatel

M O U R I N H O je bůh,to co dokáže s Interem on,je zralý tak na třetí ligu...já vim,ještě není konec,třeba se ten váš Zlatan probere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele