12. kolo
16.11.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Římské derby pro AS !

Prestižní římské derby zvládlo lépe AS. Jedinou brankou Julia Baptisty porazilo Lazio 1:0 a alespoň částečně vylepšilo složitou situaci, ve které se Giallorossi nacházejí. V utkání byly k vidění dvě červené karty, za Lazio nedohrál Ledesma a za rivala AS Simone Perrotta.

Celé utkání se hrálo ve velmi útočném tempu. Ve 22. minutě se ozvalo Lazio, hlavičku Zarateho zablokoval obránce Panucci. Mauro Zarate byl nejaktivnější můžem Biancocelesti na hřišti, jeho další pokus po půlhodině hry v pohodě lapil Doni, a když o pár minut později neuspěl z otočky Rocchi, na řadě byl AS Řím. Ve 42. minutě nepřesně vystřelil Baptista, a tak první poločas skončil 0:0.

Divácí sice branku v první půli neviděli, ovšem s utkáním mohli být spokojeni. V 50. minutě vypukla mezi fanoušky římského AS obrovská radost, jejich miláčci totiž vstřelili úvodní branku utkání, konkrétně Julio Baptista, jenž přesně hlavičkoval ke vzdálenější tyči - 1:0. Lazio mohlo okamžitě vyrovnat, ve vyložené šanci se ocitl hlavičkující Mauro Zarate, toho výtečně vychytal brankář Doni. V 65. minutě se opřel do rány Goran Panděv a jeho střela jen těsně minula branku. Klíčový moment přišel o minutu později, po faulu na Julia Baptistu obdržel druhou žlutou kartu Ledesma a musel předčasně do sprch. Biancocelesti sice hráli o jednoho muže v poli oslabeni, ovšem i nadále se snažili o vyrovnání. Dvacet minut před koncem zápasu zakroutil míč těsně nad branku Tommaso Rocchi, o pět minut později vychytal nadvakrát Panděva Doni. Šanci na zvrat v utkání udržel i Carrizzo, jenž si poradil s nájezdem Menéze. V 87. minutě se početní stav vyrovnal, Simone Perrotta obdržel za ostrý skluz červenou kartu. V nastaveném čase mohl vyrovnat Lichtensteiner, ale po centru Zarateho hlavou minul.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby,ako ziadne ine...

Verim AS

Forza AS

Reagovat
Slejdy

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem !!!!! as roma !!!! dakujem chlapci !!!

GO AS ROMA !!!! GO !!! AVANTI !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele