5. kolo
28.09.2008 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím - Atalanta BC 2:0

Fotbalisté AS Řím opět střídají prohru výhrou. Na Stadio Olipico si poradili brankami Panucciho a Vučiniče s Atalantou Bergamo 2:0. Římané jsou nyní devátí, Atalanta klesla na osmou pozici na rozdíl jednoho bodu od AS.

Tlak na trenéra Říma Luciana Spallettiho rostl, neboť jeho tým předváděl značně nevyrovnané výkony. Giallorossi tedy potřebovali vyhrát. Ovšem úkol to byl těžký, Atalanta se držela na špici Serie A a navíc domácí měli velkou absenci. Do utkání nezasáhli Daniele De Rossi, Max Tonetto, Marco Cassetti, David Pizarro, Francesco Totti a Julio Baptista.

Těžký úkol stál také před trenérem Bergama Luigim Del Nerim, který vedl AS Řím v letech 2004-05. Atalanta porazila Giallorossi v Římě pouze dvakrát. Naposledy v roce 2003 rozdílem jedné branky.

Domácí začali aktivně, jak se na favorita sluší a patří. Aquilaniho střela z přímého kopu však šla nad branku. Nicméně, na první branku nemuseli diváci moc dlouho čekat. Centr z rohového kopu našel přesně Christiana Panucciho, který okamžitě vypálil z halfvoleje. Střelu ještě tečoval Manfredini, takže brankář Coppola neměl žádnou šanci.

Giallorossi, zhruba o čtvrt hodiny později, zdvojnásobili své vedení. Mirko Vučinič vstřelil svůj první gól v letošní sezóně. Střela Jérémyho Meneze se odrazila přímo k černohorskému útočníkovi, který okamžitě zavěsil z devíti metrů. Týž hráč vsítil do konce prvního poločasu ještě jednu branku. Bývalý útočník Lecce napřáhl z 25 metrů a krásnou točenou střelou vymetl Coppolovi šibenici. Překrásný gól však nebyl uznán pro velmi těsný ofsajd, který střele předcházel.

V druhé půli zaktivněli také hosté. Cristiano Doni si naběhl na chytrou přihrávku Sergia Floccariho a dostal se do brejku, ovšem Alexander Doni jej skvěle zastavil. O několik minut později vyrobil fatální minelu Panucci. Jeho zpětná přihrávka neměla razanci, čehož využil Sergio Floccari, ovšem ani on nedokázal překonat výborného Doniho. Brejk se o chvíli později zrodil i na druhé straně, ale Alberto Aquilani nevyzrál na Ferdinanda Coppolu.

Kuriózní moment nastal ke konci utkání při střídání Mirka Vučiniče. Černohorec si totiž nepodal s trenérem Spallettim ruku, načež italský stratég reagoval. Chytl svého hráče za paži a postavil jej před sebe, poté si vyříkali několik slov. Ke konci utkání se toho již moc neudálo, a tak si Řím připisuje důležité tři body. Navíc skvěle zvládl generálku na utkání Ligy mistrů v Bordeaux.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

as roma potrebuje vyhrat ale v ceste stoji letos skvela atalanta vidim to na remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

roma vyhraje 3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele