18. kolo
11.01.2009 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Řím - AC Milán 2:2

Souboj dvou gigantů skončil nerozhodně. Milánští tak přišli o možnost stáhnout devítibodový náskok před Interem Milán. Římané vedli zásluhou Vučiniče, jenomže Pato dvěma zásahy skóre otočil. Poslední slovo měl ale znovu Vučinič, který vyrovnal na konečných 2:2.

Utkání se do začátku hrálo ve velmi rychlém tempu ale obrany obou řad působily dosti jistě. Od začátku utkání nastoupil David Beckham, o kterém se spekulovalo, že nastoupí až v průběhu utkání. Nicméně ve 22. minutě mu premiérový start pěkně zhořkl, centr Riiseho do pokutového území propadl k Vučiničovi, ten se lehce zbavil obrané dvojice Jankulovski - Favalli a střelou překonal Abbiatiho - 1:0 pro AS Řím. Po úvodní brance Říma převzal taktovku utkání Milán. Rossoneri do konce prvního poločasu přikovali Giallorossi na jejich polovině ale do větší blízkosti brankáře Doniho se nedostali. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí AS Řím.

Úvod druhého poločasu se nesl ve znamení milánského AC. Ve 48. minutě předvedl pěknou akci Kaká, brazilská hvězda našla z levé strany před brankou úplně volného Pata, který po jeho přihrávce pohodlně vyrovnal do prázdné branky - 1:1. Milán i nadále útočil a za pět minut dokonal obrat. Alexandre Pato obdržel přihrávku a s míčem přesprintoval půlku hřiště včetně obránce Mexese a před Donim s přehledem zakončil - 2:1. AC Milán mohl vstřelit i další branky, jenomže Ronaldinho přestřelil. Totéž předvedl na druhé straně kapitán Říma Daniele De Rossi.

V 71. minutě se k odraženému míči dostal Mirko Vučinič a přesně umístěnou hlavičkou překonal Abbiatiho, milánský brankář pouze sledoval, jak míč pomalu ale jistě míří do jeho branky - 2:2. Rossoneri mohli znovu do vedení, Seedorf hlavou přestřelil a Kaká z úhlu vychytal dobrým zákrokem Doni. V závěru se hra přelévala ze strany na stranu, milánští si hodně oddychli po dělovce Alberta Aquilaniho, která se stočila těsně vedle tyče Abbiatiho branky. Do konce utkání už ani jeden z týmů branku nevstřelil a tak si AS Řím v krásném zápase připsal jeden bod za remízu s AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Dofam,ze AC ty srace vyklepnou!

Reagovat
smazaný uživatel

polib si

Reagovat
Devil

nedosahnu

Reagovat
sansiro

FORZA MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze tych z AC poriadne nabiju!!!!!! Rim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele