33. kolo
25.04.2009 20:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Řím 4:1

Sobotní zápas mezi Fiorentinou a AS Řím měl napovědět v boji o Ligu mistrů. Nyní je již jasné, že bojovat o nejprestižnější klubovou soutěž bude pouze jeden z nich, a to Fiorentina. Ta si dnes na Římanech doslova smlsla, když jim nadělila čtyři branky.

Netradičně na levém záložníkovi, respektive na levém křídle nastoupil Juan Vargas a hned po šesti minutách se vší parádou ukázal, že mu nová pozice svědčí. Takřka z třiceti metrů napřáhl a přesně umístěnou dělovkou překonal brankáře Artura - 1:0. O chvilku později to mohlo být už o dvě branky, ale akrobatický Gilardinův pokus tentokrát Artur se štěstím zlikvidoval. Na druhé straně po centru Pizarra ve skluzu neuvěřitelně přestřelil Brighi.

Ve 38. minutě mohl Brighi své zaváhání napravit, když ho mezi obránci přesným pasem vyslal Totti, ale hostující záložník šajtlí branku netrefil. V nastaveném čase připravil míč pro Gilardina Semioli, ale domácí ostrostřelec vystřelil naprázdno.

Viola začala druhý poločas podobně jako ten první - rychlou brankou. Tentokrát přišla ještě rychleji, už po 120 vteřinách. Skvělou spolupráci předvedli Jovetič, Semioli a Cassetti, z čehož těžil přesně hlavičkující Gilardino - 2:0. Vzápětí mohlo být sníženo, když Brighi v obležení třech obránců vyslal Baptistu, jehož na brankové čáře zastavil Pasqual.

Římanům se stále nedařilo vstřelit první branku a nepomohla jim ani 60. minuta, v níž inkasoval druhou žlutou kartu po střetu se Semiolim Pizarro a musel se poroučet ze hřiště. Žlutý kartónek sice viděl i Semioli, ale ten na svém kontě doposud žádnou neměl. Pizarro tak jen potvrdil fakt, že hráči AS Řím jsou letos hodně neukáznění, protože to byla již 12. červená v sezoně. O sedm minut později využil přesilovku druhou brankou Gilardino - 3:0.

V 72. minutě trenér Prandelli stáhl Stevana Jovetiče, při jehož odchodu diváci předvedli tzv. "standing ovation", aneb ovace ve stoje. Mladý útočník totiž předvedl vynikající výkon. Nicméně nahradil ho Massimo Gobbi, což se ukázalo jako skvělý tah. Gobbi se totiž okamžitě po prvním dotyku s míčem radoval ze vstřelené branky. 28letý záložník využil vyraženého míče a jednoduše dorazil - 4:0.

Hostům se nakonec čtyři minuty před koncem podařilo vstřelit alespoň jednu čestnou branku zásluhou Baptisty, což ovšem nic nezměnilo na faktu, že dnešní duel Římané absolutně nezvládli a s Ligou mistrů se s největší pravděpodobností mohou rozloučit.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

věřim AS...0:1

Reagovat
Devil

Fiorentina musi vyhrat!!!

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele