33. kolo
13.04.2008 15:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AS Řím 1:3

AS Řím otočil utkání s Udinese a ze Stadia Friuli si veze plný bodový zisk za výhru 3:1. Římané tak vyvinuli tlak na Inter, který až večer hostí Fiorentinu. Naopak domácí nevyužili včerejší zaváhání AC Milán a Liga mistrů se jim o něco vzdálila.

Speciální příchuť mělo utkání pro trenéra Giallorossi Luciana Spallettiho, jenž se vrátil na Stadio Friuli, kde dříve působil. V Udinese na něj zajisté vzpomínají rádi, neboť s týmem postoupil v roce 2005 do Ligy mistrů. Dnes však musely melancholické vzpomínky stranou. Oba týmy totiž potřebovaly tři body, aby se mohli přiblížit ke svým cílům. AS Řím, opět s vůdcem Tottim, byl úspěšnější. Pasquale Marino trochu překvapil, když do obrany poslal místo Cristiana Zapaty Andreu Codu.

První útočné snažení domácí dvojice Quagliarella – Di Natale překazil dobrým obraným zákrokem Christian Panucci. Ovšem na druhé straně připravili hosté krušné chvilky Samiru Handanovičovi. Tottiho přímý kop slovinský brankář vyrazil, ale u míče byli stále Římané, konkrétně Perrotta. Nicméně Handanovič i napodruhé skvěle zasáhl, když se skvělým načasováním skočil Perrottovi pod nohy. Mirko Vučinič předvedl úžasný první kontakt s míčem. Byla to dělovka z voleje, která jen těsně přeletěla domácí branku. Na druhé straně si pěkně zavařil Doni. Velmi lajdácky odkopl míč, jehož se zmocnil Gaetano D’Agostino, ale nevypálil nijak oslnivě.

Ve 33. minutě přišla doposud největší šance utkání. Fabio Quagliarella dokázal hlavou z rohu překonat Doniho, ale brankáře zastoupil Rodrigo Taddei a na poslední chvíli odkopl míč z brankové čáry. Cicinho okamžitě založil protiútok, po kterém Totti přestřelil branku. Hrál se velmi pohledný útočný fotbal a gólovky byly k vidění na obou stranách. Krátce před přestávkou se ještě vytáhl Samir Handanovič výborným zákrokem proti dalšímu přímému kopu v podání Francesca Tottiho.

Druhý poločas začal kiksem Panucciho. Di Natale vystihl jeho zpětnou přihrávku, ale nedokázal překonat Doniho, který vykouzlil senzační zákrok. V 51. minutě se Udinese ujalo vedení. Dossenův centr našel přesně Di Nataleho, který poslal míč do sítě. Centr však letěl kousek nad hlavou Christiana Panucciho a ihned po inkasovaném gólu šel obránci vyčinit Doni. Strhla se mezi nimi hádka a když už do sebe začali strkat, tak přiběhl Philippe Mexes a oba uklidnil.

Giallorossi se ihned oklepali a hnali se vpřed. Handanovič vyrazil Perrottovu dělovku pouze k Tottimu, který však selhal v koncovce a neusměrnil míč do takřka prázdné svatyně. Udinese si o chvíli později málem dalo krásného vlastňáka. Do Cicinhova ostrého centru vložil nohu Andrea Coda a míč letěl jen těsně vedle pravé šibenice. Panucci byl z obdržené branky viditelně rozhozený. Toho využil Pepe, když obral římského obránce o míč a nahrával před téměř prázdnou branku Inlerovi. Včasným zákrokem však uklidil míč do bezpečí Mexes. Nicméně Giallorossi se dočkali zaslouženého vyrovnávacího gólu. Vystřídavší Ludovic Giuly našel pasem za obranu Mirka Vučiniče, který zpracoval a ze šesti metrů přkonal domácího branáře.

Giallorossi byli na koni a za šest minut přidali další branku. De Rossi poslal krásnou přihrávkou Rodriga Taddeie, jenž z úhlu vypálil a krásně zakroutil míč pod břevno. Římané nadále tlačili a Giuly zahodil obrovskou šanci po chybě Dosseny. Poté se Handanovič zakvěl parádním zákrokem proti střele Davida Pizarra. Domácí mohli stále ještě dosáhnout alespoň na bod, ale v 90. minutě přidal pojistku Ludovic Giuly. Vučinič naservíroval Giulymu přesnou přihrávku a malý Francouz stejně přesně vypálil do pravého rohu domácí branky. Římané tak porazili Udinese 3:1 a nyní mohou netrpělivě čekat jak dopadne večerní zápas FC Intarnazionale – ACF Fiorentina.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic jednoduchého pro AS Roma. Věřím, že aspoň bod si odvezou. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

nn odvezou si body hned tři 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec AS Roma velmi dobře !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele