34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sampdoria Janov - Udinese Calcio 3:0

Útočné duo Sampdorie Cassano – Bellucci smetlo Udinese třemi brankami a Friuliani jsou nyní v podstatě bez šance si zahrát Ligu mistrů. Sampdoria uhájila svou šestou příčku. Udinese sice zůstalo sedmé, ale velmi se mu vzdálila i účast v Poháru UEFA.

Gólové hody se daly očekávat, neboť když se tyto dva týmy střetly v posledních dvou letech, tak padlo ve třech zápasech celkově 15 branek. Zřejmě nejdivočejší byla v roce 2006 remíza 3:3. Sampdoria navíc v tomto utkání potvrdila, že její stadion patří mezi jeden z nejhůře dobyvatelných v Itálii. Doria totiž doma prohrála pouze jednou v posledních 29 zápasech.

Udinese začalo aktivně. V úvodních pěti minutách nejprve Pietro Accardi zblokoval střelu Antonia Di Nataleho a poté musel Antonio Mirante zasahovat proti Pepeho pokusu. Antonio Cassano ukázal pořádný kus svého talentu, když sám obešel čtyři protihráče a už se chystal ke střele, ovšem Cristian Zapata jej stihl odzbrojit na hranici pokutového území. Fanoušci a hráči Sampdorie už měli ruce nad hlavou v 19. minutě, když Claudio Bellucci vystihl laxní přihrávku Mesta a okamžitě přehodil adresáta oné přihrávky, brankáře Handanoviče, ovšem na poslední chvíli přispěchal Cristian Zapata a akrobaticky vykopl míč z brankové čáry!

Předchozí akce mohla byla pro hostující celek pouhým varováním. Sampdoria udeřila o pět minut později. Claudio Bellucci rozehrál přímý kop, který následně zakončil hlavou Antonio Cassano. Krátce po Cassanovo brance zahrozili hosté, ovšem Antonio Mirante výborně zlikvidoval Inlerovu střelu. O chvíli později musel Mirante opět zasahovat, tentokráte proti přímému kopu v podání Simona Pepeho. Na druhé straně vsítil druhou branku domácích Gennaro Delvecchio po Cassanovo asistenci, ale branka nebyla uznána pro střelcovu jasnou ofsajdovou pozici.

Těsně před koncem poločasu však Blucerchiati přidali druhý, tentokráte regulérní, zásah. Zatímco hosté útočili do plných, tak z protiútoku udeřil Claudio Bellucci. Hned z kraje druhé půle měl dobrou šanci Fabio Quagliarella, ale selhal v koncovce. Ovšem v 55. minutě přišel poslední úder ze strany domácích. Aleksandar Lukovič nalétl do Christiana Maggia a sudí Dondarini nařídil pokutový kop. Opakovaný záznam však ukázal, že ke kontaktu došlo mimo vápno. Tak či tak, Bellucci s přehledem proměnil a Udinese šlo do kolen. Hosté neunesli rýsující se krutou porážku, když byl nejprve vyloučen po druhé žluté kartě Tomáš Zápotočný a poté i trenér Pasquale Marino, který povykoval u postraní čáry.

Sampdoria tak oplatila Udinese dvě porážky, které ji vyřadili z boje o evropské poháry. A jelikož AC Milán i Fiorentina vyhráli, tak se situace okolo čtvrtého místa nemění. Pouze Udinese je díky této prohře mimo hru o Ligu mistrů.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele