26. kolo
02.03.2008 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sampdoria Janov - FC Turín 2:2

Po čtyřbrankové přestřelce na stadiónu Marassi v Janově se rozešli oba soupeři, domácí Sampdorie a hostující FC Turín, smírně. Jedinou kaňkou, za jinak divácky atraktivním utkáním, bylo vyloučení Antonia Cassana v 87. minutě. Oba celky zůstávají na svém sedmém, respektive třináctém místě.

Na Marassi byla naladěna speciální atmosféra, kvůli příjezdu trenéra Waltera Novellina, jenž dlouhou dobu vedl Sampdorii. Jeho FC Turín mělo bilanci šest utkání v řadě bez porážky a sérii prodloužilo. Do sestavy domácích se navrátil hvězdný útočník Antonio Cassano, který vyléčil chřipku. Trenér hostí nechal překvapivě na lavičce sedět italského mládežnického reprezentanta Alessandra Rossinu.

Hned v úvodu zápasu připravil David Di Michele úžasnou příležitost pro Roberta Stelloneho, který však selhal v koncovce. O chvíli později zahrozil na druhé straně Emiliano Bonazzoli z přímého kopu. Nicméně v 18. se již poprvé rozvlnila síť. Hosté se ujali vedení po obrovské chybě Luky Castellazziho. Brankář domácích zareagoval na střelu Comotta velmi pozdě, přestože měl dobrý výhled.

Sampdoria se z branky brzy oklepala. Christian Maggio vyslal povedenou střelu, jenž mířila pod břevno, ale Matteo Sereni byl pozorný. Chvíli poté zahodil Emiliano Bonazzoli vyloženou šanci. Uháněl sám na brankáře, ale nedokázal překonat osamoceného Sereniho. Na druhé straně mohl zvýšit David Di Michele, ale hlavičkoval nikým neatakovaný pouze vedle. Sampdoria ještě do poločasu stihla vyrovnat. Cassano precizním pasem našel Angela Palomba, který naservíroval míč na zlatém podnose pro Luigiho Salu, jenž se nemýlil.

Krátce po startu druhé půle odpískal sudí Pierpaoli velmi kontroverzní penaltu ve prospěch hostujícího celku. Sala sice přistrčil Di Micheleho, ale faul nebyl v pokutovém území! Nicméně Turín, konkrétně sám faulovaný Di Michele, darovanou penaltu využil a opět se ujal vedení. Hosté však vedli pouze necelou minutu. Cassano kombinoval s Maggiem, který vyslal dopředu přihrávku. Bonazzoli na ní nedosáhl, avšak Cassano si za něj zaběhl a z voleje srovnal na 2:2. Antonio Cassano oslavoval svou sedmou branku v této sezóně tím, že kopl do rohového praporku. Když se však praporek vrátil, tak udeřil Cassana do obličeje a roztrhl mu ret.

Přestože se snažily oba týmy ještě vstřelit branku, ani jednomu se to už nepodařilo. Do zápisu o utkání se však zapsal ještě jednou Antonio Cassano, střelec vyrovnávací branky. Cassano již měl žlutou kartu za divoké oslavování branky u rohového praporku. Nicméně neshodl se s rozhodčím, sundal si dres a hodil jej sudímu do obličeje. Velmi zuřil a jeho spoluhráči společně s protivníky jej odtahovali pryč od rozhodčího. Cassano byl tedy vyloučen za inzultaci rozhodčího a je dost možné, že dostane delší disciplinární trest než jen stop na tři utkání.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sampdoria má doma velmi slušnou bilanci, bude to pro FC Turín složité. Přesto ale doufám, že se FC Turín zadaří. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod pro FC Turín !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele