22. kolo
10.02.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria Janov - Neapol SSC 2:0

Dva pozdní góly Delvecchia a Franceschiniho zajistily Sampdorii vítězství i reálnou šanci ještě bojovat o místa zajišťující evropské poháry. Neapol je jedenáctá, ale díky malým bodovým rozdílům mezi kluby v dolní polovině první desítky i ona zůstává ve hře o Evropu.

Domácí dominovali už od úvodních minut, i přes tlak si však větší šanci v prvních dvaceti minutách nevypracovali. Okolo třicáté minuty Antonio Cassano vybídl přihrávkou křídelního obránce k postupu do pokutového území, ten slušnou střelou zkusil překvapit brankaře Gianellu, míč se dokonce dostal za jeho záda, ovšem z brankové čáry vše hasil Manuele Blasi. První poločas na šance opravdu příliš výrazný nebyl, Neapol vyslala pouze jednu střelu na bránu, Sampdoria dvě.

Hned po začátku druhé půle se musel Gianello opět činit po střele Cassana. Po devíti minutách druhého poločasu měl opět šanci Cassano, přímý kop Palomby však usměrnil těsně vedle tyče. Vše nasvědčovalo tomu, že se týmy rozejdou za bezbrankového skóre. Cassano byl však jiného názoru, v 76. minutě na sebe nabalil tři obránce, poslal míč na úplně volného Bellucciho, jehož lob přes brankaře Gianella skončil na břevně, v tu ráno se však přiřítil Delvecchio a gólem do prázdné branky poslal domácí do vedení. Delvecchio a Bellucci byli i u zrodu druhého gólu. Bellucciho centr Delvechio zpracoval prsama přímo na nohu Franceschiniho a ten dokázal propálit zasahujícího Gianellu. Dva góly domácím stačily a tři body tak zůstávají v Janově.

Autor: Vít Nohejl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele