24. kolo
24.02.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sampdoria Janov - Inter Milán 1:1

Na stadiónu Marassi v Janově ztratil vedoucí Inter body po remíze 1:1 se Sampdorií. Janovanům zajistil vedení Antonio Cassano a Hernán Crespo poté zajistil Interu alespoň bod. Po jednoznačné prohře na půdě Liverpoolu je to v podání Nerazzurri další nepřesvědčivý výsledek tento týden.

Trenér milánského celku Roberto Mancini se vrací na Marassi, kde strávil patnáct let jako hráč. Ve své trenérské kariéře zde však ještě nikdy neprohrál a série se prodloužila. Inter v prohraném klání na Anfield Road ztratil obránce Ivana Cordobu, který je mimo do konce sezóny. Zlatan Ibrahimovič a Julio Ricardo Cruz dostali volno na odpočinek.

V úvodních devadesáti sekundách se toho seběhlo hodně. Nejprve se dral vpřed Crespo po přihrávce Stankoviče, avšak Argentinec ztroskotal na Lukovi Castellazzim. Na druhé straně mohla hned skórovat Doria. Claudio Bellucci vyslal na zteč Christiana Maggia, jehož vychytal výborným zákrokem Julio Cesar. Nakonec ještě Antonio Cassano obral o míč Patricka Vieiru a tvrdě vystřelil. Míč si však cestu do brány nenašel.

Inter byl zatažen na své polovině a byl zaskočen ofenzivní hrou Sampdorie. Roberto Mancini na to reagoval změnou rozestavení na 4-4-2, kde se Dejan Stankovič postavil na pravou zálohu a hra Interu se rázem zefektivněla.

Bellucci kombinoval s Cassanem, avšak jejich akci chyběla přesná koncovka. Po chvíli byl David Suazo sražen ve vápně, avšak hra byla přerušena již moment před tímto zákrokem po faulu pronikajícího Suaza. Antonio Cassano poté dělovkou vyprášil Julio Cesarovi rukavice a na druhé straně musel zasahovat Castellazzi proti Suazovi. Ještě před přestávkou se zranil kanonýr domácích Claudio Bellucci a do hry naskočil Emiliano Bonazzoli.

Vystřídavší Bonazzoli byl pár minut na hřišti a skóroval. Nicméně branka byla neplatná pro ofsajdové postavení nahrávače Cassana. Patrick Vieira poté dal loket Salvatoremu Accardimu a mohl být rád, že nedostal od sudího Rocchiho druhou žlutou kartu. V 65. minutě však již domácí rozjásali stadión Marassi. Samarkův odkop si našel cestu rovnou ke Cassanovi, který se nerozpakoval a propálil Julia Cesara. Po několika minutách měl Inter skvělou příležitost vyrovnat, ale Cambiassův útok odkopávali zadáci Blucerchiati téměř z brankové čáry.

Nerazzurri však přeci jenom vyrovnali. Stankovičův centr našel na zadní tyči Crespa, který výtečně hlavou překonal Castellazziho. Patrick Vieira byl v 81. minutě střídán a předvedl pěknou scénu. Odmítl Mancinimu podat ruku a ještě k tomu nakopl několik lahví. O tři minuty později střídal také Dejan Stankovič, který se zranil. V závěru ještě zachránil Julio Cesar Interu bod, když vychytal Bonazzoliho hlavičku.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter bere bod určitě v pohodě, má náskok, oproti SeriiA jej trápí momentálně LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne aby dal ve stredu As Roma....a bude t zas vsecko v klidu.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele