16. kolo
16.12.2007 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Turín - AS Řím 0:0

AS Řím podruhé za sebou zaváhal a odváží si z půdy FC Turín jen bod. Ke smůle hostí nemohl nastoupit kapitán Francesco Totti, který si den před zápasem obnovil zranění kotníku. Navíc rozhodčí Rocchi neodvedl zrovna ideální práci.

Domácí začali velmi agresivně. Nejprve se vpřed tlačil Di Michele, jehož pokus prolétl skrz vápno mimo. Poté na druhé straně Paolo Hernan Dellafiore zkosil pronikajícího Vučiniče a jeho zákrok byl žlutě oceněn. Toro měli svou největší šanci v 28. minutě. Di Michele poslal Salvatoreho Lanu, který přiťukl Baronemu. Jeho střela se, ke smůle domácích, jen otřela o pravou spojnici.

Několik minuto nato o sobě dali vědět i fotbalisté z Věčného města. Juanova hlavička i Giulyho střela se však nevešly mezi tři tyče. V 39. minutě se mohli domácí radovat branky, ale to by Rosina s Di Michelem nesměli být tak sobečtí. Oba chtěli zakončit, ale nakonec se sami sobě akorát připletli do cesty, takže míč skončil na tyči Doniho branky.

Hned po začátku druhé půle se domácí opět tlačili do útoku, což jim přineslo patřičné ovoce. Di Michele dokázal vstřelit branku, ale radost domácím zkazil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd. Domácí stále tlačili, avšak stále nemohli dotlačit balón do branky. Zhruba po hodině hry Bjelanovič dokonce orazítkoval hlavou břevno! Chvíli nato nebezpečně hlavičkoval Paolo Zanetti po centru Comotta, ale trefil přímo Doniho.

Dlouholetý fanoušek AS Řím, David Di Michele, byl zhruba v 70. minutě velmi blízko vstřelení branky. Zamotal hlavu Mexesovi, ale nedokázal překonat vyběhnuvšího Doniho. Po chvíli měl Di Michele další ohromnou šanci. Už se napřahoval, ale závoru před ním zavřel na poslední chvíli skvěle načasovaným skluzem Juan. Na druhé straně chtěli dát gól také hosté. Po centru Maxe Tonetta hlavičkoval do pravého horního rohu Mexes, ale Sereni ho skvělým zákrokem vychytal.

Walter Novellino, trenér domácích, byl velmi neklidný a neustále pořvával na sudího Rocchiho, za což si vysloužil vyhazov na tribunu. Deset minut před koncem přišel "největší" okamžik sudího Rocchiho. Vučinič obešel v malém vápně dva protihráče, načež byl zezadu zfaulován Dellafiorem. Evidentní penalta! Sudí Rocchi byl však jiného názoru. Ke konci zápasu ještě kapitán Turína Gianluca Comotto ragbyovým způsobem strčil ze zadu Manciniho, za což si vysloužil červenou kartu.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí se budou snažit zkazit AS skvělou venkovní bilanci, ale budou to mít moc těžké. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

moc pěkný match ! u zápasu sem se vysloveně bavil,škoda, že domácí nevyhráli.těch šancí...jinak torino patří mezi mé oblíbené kluby (je na 1.místě v itálii).seč doma fandím slávce, vůbec mi nevadí, že torino má barvu dresů jako víte kdo. je to sympatické mužstvo,ale hlavně tradiční (něco jako city v manch.). i si myslím, že má víc fans než juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdu díš. Je to tradiční tým, v poslední době ale často měnily název, z původního AC na Torino Calcio ( klubový znak na eurofotbalu- viz výše, ale už taky neplatí) až po současný FC. Rovněž jsou mi sympatický, ale v Itálii hlavně fandím FC Janov, je to mimochodem nejstarší existující klub v celé Itálii.

Reagovat
Slejdy

Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece, domácí si připsali důležitý bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele