29. kolo
19.03.2008 21:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Římské derby pro Lazio

AS Řím nakonec nezvládl derby a Laziu podlehlo 2:3. Domácím zařídil výhru až v nastaveném čase Valon Behrami. Giallorossi navíc musí prohrané derby mrzet o to víc, že mohli stáhnou náskok Interu na čtyři body, místo toho se prohloubil na sedm. Lazio si polepšilo o dvě místa a je deváté.

Derby della Capitale bylo letos velmi emotivní záležitostí. Hrálo se totiž na italský Den otců a všichni na Stadio Olimpico uctili památku zesnulých fanoušků Lazia. Gabriele Sandri byl omylem zastřelen policistou v listopadu loňského roku a syn Vincenza Paparelliho, fanouška Lazia, jenž zemřel v roce 1979 po zásahu světlicí během derby, stál na oblíbené tribuně Římských ultras. Derby se tak neslo v duchu fair play.

Po sedmi minutách měli Biancocelesti první šanci. Aleksandar Kolarov překvapil Doniho svým přímým kopem, avšak brazilský brankář dokázal míč vytěsnit do břevna. Akce pokračovala a míč se dostal k Rolandu Bianchimu, který však akci zazdil. Poté si zaútočili také Giallorossi. Mirko Vučinič i Simone Perrotta však mířili nepřesně. Nicméně bylo to AS, kdo se ujal vedení. Rodrigo Taddei dal gól ani nevěděl jak. Valon Behrami odkopával míč, ale trefil pouze Taddeie do hrudi, odkud se míč odrazil do jeho tváře a rovnou do brány!

Těsně před přestávkou se Lazio vzmohlo a srovnalo skóre. Kolarovův ostrý centr Doni vyrazil pouze ke Goranu Panděvovi, který s doklepnutím do prázdné brány neměl sebemenší problém. Krátce po přestávce vyslal Perrotta střílený centr do vápna a Tottiho ve skvělé pozici zastavil zdvižený praporek. V 58. minutě se domácí Lazio ujalo vedení. Juan zatáhl Rolanda Biachiho za dres a sudí nařídil pokutový kop. Tommaso Rocchi jej proměnil trochu se štěstím, jelikož nechybělo mnoho a Doni na něj dosáhl.

Téměř v zápětí Giallorossi srovnali. Vučinič zpracoval dlouhý míč a přihrál zpět na Perrottu. Italský záložník vystřelil přesně k tyči a nedal Ballottovi žádnou šanci. Nyní byl zápas otevřen a šance byly na obou stranách. Vše již směřovalo k dělbě bodů. Avšak v 92. minutě zasadilo Lazio svému městskému rivalovi smrtící úder. Goran Panděv prodloužil centr a míč si našel Valona Behramiho, který jej napálil přímo pod břevno ze šesti metrů.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Totti a spol. nesmí ztrácet body. Lazio však nebude lehký soupeř. AS rozhodně přeji titul více než Nerazzurri. Vidím to na výhru AS 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Řím bude opět na nohou ,já taky, tipuju že AS vyhraje ale doufám,že Lazio udělaá vše proto aby se pokusili urvat body.. ale při forme AS asi ne-e

Reagovat
smazaný uživatel

Velké římské derby je tu !!! Papírovým favoritem je AS, ale je to derby se svými specifiky. Těžko něco tipovat, rozhodně bych to přál AS Roma. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

nesmíme zaváhat ... Forza Giallorossi

Reagovat
smazaný uživatel

a zároveň se modleme ať Borriello zase řádí (alespoň hattrick, ok Marco? )

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem mylsel ze pred derby tu bude plno komentaru a ono nic ....forza Lazio Roma ....ale scudetto bych pral AS vic nez Interu..nejsem ortodoxni fanoušek proste Řím je Řím mesto unico grande .fandism Laziu a moc ale nenadaval bych souperi uznávam jeho kvality. ..takze spolecne proti severu Italie, co vy na to?

Reagovat
smazaný uživatel

Rim vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

který ?

Reagovat
smazaný uživatel

nevidis ktory

Reagovat
smazaný uživatel

Tak derby dopadlo nakonec pro Lazio. To mě docela mrzí, AS Roma ztratili důležité body a bude to nyní o dost těžší pronásledováním Interu. Čekám na statistiku, jsem zvědav, kolik lidí si udělalo na římské derby čas ?

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná návštěva, to musí být radost hrát !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele