33. kolo
13.04.2008 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Janov - FC Turín 3:0

FC Janov doma zvítězil nad FC Turín 3:0. Na všechny tři zásahy potřebovali domácí pouhých 18 minut. Jednu branku na své konto přidal Capocannoniere Marco Borriello. FC Turín se po další porážce zase o něco přiblížil sestupovému pásmu, od něhož jej dělí pouhé čtyři body. Janov zůstává ve středu tabulky.

Trenér janovského týmu Gian Piero Gasperini se na svůj tým díval pouze z tribuny, neboť měl zákaz za emotivní vystoupení v utkání proti AS Řím. Jeho asistent Bruno Caneo se však své role ujal na jedničku.

První šance utkání si vytvořili domácí grifové. Cesare Bovo zahrával přímý kop, jenž našel nepřekonatelnou překážku ve zdi turínských hráčů. Nicméně Bovo se následně dožadoval penalty za následný nebezpečný zákrok. Sudí Orsato byl však klidný. O chvíli později poslal Julio Cesar Leon na zteč Marka Borriella, kterému zavřel závoru Hernán Dellafiore. Borriello se, stejně jako Bovo, dožadoval pokutového kopu za nebezpečný zákrok. Pan Orsato dal opět pokračovat ve hře.

Janov kontroloval hru a hosté útočili jen sporadicky. Za zmínku stojí střela Marka Motty, která však letěla nad domácí bránu. O chvíli později si vykoledoval žlutou kartu protestující Alvaro Recoba a nezahraje si tak v příštím utkání proti svému bývalému zaměstnavateli Interu Milán. Ve 35. minutě už Borriello pálil do odkryté brány, když střelu na poslední chvíli srazil Dellafiore. O chvíli později se Borriello zaskvěl krásnou individuální akcí, které již jen chyběla přesná koncovka.

Do druhého poločasu naskočil do hry janovský útočník Marco Di Vaio a na vstřelení branky mu stačilo pouhých šest minut pobytu na hřišti. Di Vaio po Borriellově asistenci zkušeně obešel brankáře a poslal míč do prázdné branky. V zápětí musel na druhé straně zasahovat brankář Rubinho po chybě Alessandra Lucarelliho. Nicméně, přišel další útok domácích a výtečný Marco Borriello se tentokráte postaral o branku sám. Klasický protiútok – Leon utekl po straně a nacentroval do vápna. Míč se odrazil od obránce k dobíhajícímu Borriellovi, který zpracoval a chladnokrevně zvýšil na 2:0.

Toro následně ožilo s příchodem Alessandra Rosiny. Ventily založil útok a následně přihrál Kosinovy, který napálil míč těsně nad břevno. Avšak udeřili opět domácí. Omar Milanetto zahrál přímý volný kop, ze kterého našel Giuseppe Sculiho. Nikým nehlídaný Sculi měl již jednoduchou pozici a potřetí překonal brankáře Fontanu. O chvíli později mohl přidat ještě čtvrtou branku Domenico Cristico, ale hlavičkoval pouze nad.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toto utkání bychom měli vyhrát. FC Turín není vůbec slabý tým, ale v poslední době mu to tolik nejde. Pokud vyhrajeme a budeme i v dalšícm utkání bodovat, tak by nás umístění v první desítce neminulo, což by byl úspěch. Tip 1:0. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec přesvědčivá výhra, to je povzbudivé. Stále držíme vcelku lichotivé 8. místo. Jen tak dál. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele