25. kolo
27.02.2008 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Janov - Neapol SSC 2:0

Fotbalisté FC Janov navázali na skvělé představení v minulém kole a po brankách Sculliho a Borriella zvítězili 2:0. V utkání rozhodlo vyloučení Domizziho a následně proměněný pokutový kop nejlepšího střelce Serie A Marca Borriella.

Janov se vyšplhal na sedmou příčku a bodově se dotáhl na městského konkurenta Sampdorii.

Neapol i Janov se před sezonou vrátily do Serie A a pomýšlí na Pohár UEFA. Domácím chyběl brankář Rubinho. Neapoli zas trojice hráču - Paolo Cannavaro, Marcelo Zalayeta a Fabiano Santacroce.

V prvním minutě vyrobil velkou chybu brankář hostí Matteo Gianello, naštěstí pro hosty si Santos s nabídnutou šancí poradil mizerně. Po devatenácti minutách musel odkulhal ze hřiště obránce domácích Matteo Paro, nahradil jej Juric. Janovští měli smůlu. Z 20 metrů zahrávaný přímý kop Leona skončil na tyči.

FC Janov se dostal do zaslouženého vedení ve 41. minutě. Giuseppe Sculli se otočil s míčem, vystřelil mezi dvěma obránci a do nejtěsnější skulinky Gianelliho branky uklidil míč. Domácí vedli 1:0. O minutu později Neapol zareagovala akcí Marka Hamšíka, ten hledal nadějně postaveného Roberta Sosu, avšak vše dobře přečetl obránce Janova Cesare Bovo. Ten musel hasit i velice nadějný brejk Roberta Sosy po přihrávce Manniniho.

Ve druhém poločase nahradil slovenského záložníka Marka Hamšíka Mariao Bogliacino. Janov pak nevyužil dobré příležitosti. Po přihrávce Leona netrefil cíl Fabiano. V 74. minutě přišel klíčový moment celého zápasu. Maurizio Domizzi postrčil loktem v pokutovém uzemí Borriella a byl vyloučen. Následný pokutový kop Marco Borriello s přehledem proměnil a zvýšil na 2:0. Marco Borriello se tak dostal před Davida Trezegueta a s šestnácti trefami je na prvním místě tabulky ligových kanonýrů.

Oslabená Neapol se v zápase už na nic nezmohla a prohrála s janovským FC 0:2. Neapol tak potvrdila, že se jí v posledních utkání s tímto soupeřem nedaří.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že nám od neděle nezvhl střelecký prach. Budeme ho potřebovat. Neapol je nebezpečná. Tip 2:1. FC GENOA !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nám to líbí !!! V poslední době to šlape. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele